Gradonačelnik Bandić: Ponosan sam na sve učinjeno za boljitak osoba s invaliditetom

Osobe s invaliditetom zadovoljne su uvjetima u Gradu Zagrebu koji im omogućuju lakše kretanje, ali smatraju da se još uvijek može nešto promijeniti na bolje. Istaknuli su kako na tramvaje treba ugraditi rampe te riješiti pitanje građevinskih barijera, ne samo u javnim ustanovama nego i u privatnom sektoru

Udruga osoba s invaliditetom prilikom posjeta zagrebačkim gradskim vlastima osvrnula se na probleme s kojima se svakodnevno susreću, a među kojima je i onaj vezan za zagrebačke tramvaje.
Osobe s invaliditetom zadovoljne su uvjetima u Gradu Zagrebu koji im omogućuju lakše kretanje, ali smatraju da se još uvijek može nešto promijeniti na bolje. Istaknuli su kako na tramvaje treba ugraditi rampe te riješiti pitanje građevinskih barijera, ne samo u javnim ustanovama nego i u privatnom sektoru.  Smatraju da se mora poraditi na tome da im trgovine i druga mjesta u gradu budu dostupnija.
Jedan od problema koji ih također muči je upis djece u vrtiće te nedovoljno sredstava za sport i rekreaciju, ali i loši zvučni signali koji se nalaze po tramvajima za koje smatraju da trebaju biti glasniji. Također smatraju da nije u redu što je država smanjila određene  iznose za financiranje udruga, pa će poraditi na tome da vide da li u državnom proračunu postoje sredstva kojima bi se ta greška ispravila. Kako su se sastali i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem on je tom prilikom izjavio kako je ponosan na sve do sada učinjeno za boljitak života osoba s invaliditetom, te da je u više od pola zagrebačkih udruga počasni član što je istaknuo kao bitniju činjenicu od svih svojih mandata.

J. Ožanić

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL