Humanitarna akcija: Za obitelj Maras koja broji tri člana s invaliditetom prikupljali novac za kuću

"Okupili smo se u ovoj dvorani kako bismo otvorili srca Božiću, povezali se u dobroti i ljubavi koja će nas povesti do požeške obitelji Maras da je obdarimo svojom blizinom, ljudskom toplinom, poštovanjem i ljubavlju koja je kadra i kuću izgraditi", poručio je biskup Antun Škvorčević

Za požešku obitelj Maras u kojoj su tri invalida organiziran je humanitarni koncert kako bi se prikupio novac za kupnju i uređenje kuće za njihove potrebe. Koncert je organizirao Caritas Požeške biskupije, Tamburaški sastav Bisernica i Grad Požega u sportskoj dvorani Grabrik. Požeženi su i ovog puta pokazali ne samo da vole pjesmu i tamburicu, nego prije svega da su velikog i humanog srca jer su u potpunosti ispunili dvoranu. Prikupljeno je oko 55.000 kuna. Nastupili su tamburaški sastavi Bisernica, Begini, Bekrije, Prijatelji, Garavuše, Posegana, Kas, Veličke legende, Zlatna dolina, Castrum, Grupa Estrada, uz soliste: Berny-a, Ivanu Gotovac, Sanelu Kovačević i Brunu Oberan te pjevački zborovi Glazbene škole Požega.

Na koncertu je bio nazočan biskup Antun Škvorčević koji je  sve nazočne pozdravio i zahvalio im što su došli.

- U nemoći malenog djeteta, u siromaštvu betlehemske štalice progovorila je neiscrpna, moćna Božja ljubav. A u nju su mnogi narodi pa tako i Hrvati tijekom svojih trinaest stoljeća utkali ljubav i ljepotu svoga srca, pretočili je u božićnu pjesmu, i u brojne iskaze hvale Bogu i osjećaje blizine čovjeku. Radi toga Božić ima veliku moć povezivanja, on okuplja ljude, zbližava, povezuje, potiče na plemenitost i dobrotu, daruje iskustvo obiteljske topline, uvodi u svjetlo i radost, ispunja nadom, ostvaruje svijet za kojim nam srce čezne. Okupili smo se u ovoj dvorani kako bismo otvorili srca Božiću, omogućili da progovori njegova moć u ljepoti naše hrvatske božićne pjesme, u žici tamburice, plemenitom glasu izvođača, i tako se ispunili božićnim svjetlom, povezali  u dobroti i ljubavi koja će nas povesti do požeške obitelji Maras da je obdarimo svojom blizinom, ljudskom toplinom, poštovanjem i ljubavlju koja je kadra i kuću izgraditi – poručio je biskup Škvorčević te zahvalio svima koji su kupnjom ulaznice od 20 kuna pomogli ovu akciju, onima koji su došli kao i svima koji su nastupili, posebno TS Bisernica i Caritasu koji su ovu akciju pokrenuli.

Koncertu je nazočio i gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa suradnicima, članovi Gradskog vijeća, saborski zastupnici Franjo Lucić i Dražen Đurović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i drugi.

VLM

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL