Bruka na Maksimiru: Dinamov poraz na oproštaju od Europe

Bila je to utakmica koja nije imala nikakav rezultatski imperativ. Ludogorec je i prije gostovanja u Zagrebu osigurao prvo mjesto u skupini, dok su 'modri' prikovani na začelju skupine bez izgleda za pomak. Igralo se za ugled i 200.000 eura koliko iznosi Uefina nagrada za svaku pobjedu u skupini Europske lige

Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su nastup u Europskoj ligi domaćim porazom od Ludogoreca 1-2 osvojivši u šest utakmica samo jedan bod uz negativnu razliku pogodaka 3-11.
Golove za bugarskog prvaka postigli su Abalo (27) i Bezjak (73), dok je strijelac za Dinamo bio Čop (45).

U drugom dvoboju u skupini Čornomorec je u Eindhovenu u izravnom dvoboju za prolaz pobijedio PSV 1-0 golom Dja Djedejea u 59. minuti. Ukrajinci su od 87. minute igrali s igračem manje, no PSV nije uspio izjednačiti što bi mu bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini.

Ludogorec je pobjedom u Maksimiru potvrdio prvo mjesto u skupini sa 16 bodova, Čornomorec je osvojio drugo mjesto sa 10 bodova, PSV je treći sa sedam, a Dinamo na začelju samo s jednim bodom.

Bila je to utakmica koja nije imala nikakav rezultatski imperativ. Ludogorec je i prije gostovanja u Zagrebu osigurao prvo mjesto u skupini, dok su 'modri' prikovani na začelju skupine bez izgleda za pomak. Igralo se za ugled i 200.000 eura koliko iznosi Uefina nagrada za svaku pobjedu u skupini Europske lige.

Bugarski prvak je bolje otvorio utakmicu i sasvim zasluženo u 27. minuti je stigao do vodstva. Marcelinho je odličnim proigravanjem gurnuo Abaloa u sjajnu priliku koju španjolski veznjak nije propustio realizirati. Nekoliko minuta kasnije i Marcelinho je mogao svladati Sandomierskog. Brazilac je ostao sam na rubu kaznenog prostora u čistoj gol-šansi, no loše je pucao. U posljednjim trenucima prvog dijela 'modri' su ipak uspjeli izjednačiti. Nakon ubačaja iz kornera u gužvi ispred gola najbolje je reagirao Čop koji udarcem glavom svladao Čvorovića.

U drugom dijelu nije bilo previše uzbuđenja do 60. minute kada je Fernandes s ruba kaznenog prostora malo iz kosa opalio pored gola. Uslijedilo je kratko zatišje, a u 73. minuti gosti ponovo dolaze do vodstva nakon gola Slovenca Romana Bezjaka. Dvije minute kasnije Aleksandrov je mogao zabiti i treći gol za Ludogorec, no Dinamov vratar je sjajno reagirao. Do kraja utakmice Bugari su imali još dvije izgledne prilike no rezultat se više nije mijenjao.

DINAMO - LUDOGOREC 1-2

ZAGREB. Stadion Maksimir - 1.500 gledatelja, Sudac: Vladislav Bezborodov (Rusija);

Strijelci: 0-1 Abalo (27), 1-1 Čop (45), 1-2 Bezjak (73)

Žuti kartoni: Ademi / Djakov

Crveni kartoni: -

DINAMO: Sandomierski - Pinto, Ćalušić, Šimunić, Lima - Ademi, Brozović - Soudani (od 80. Beqiraj), Pamić (od 74. Halilović), Fernandes - Čop

LUDOGOREC: Čvorović - Choco, Moti, Terziev, Caicara - Djakov, Zlatinski - Aleksandrov, Abalo (od 90+1-Stojanov), Marcelinho (od 80. Espinho) - Bezjak (od 90. Quixada)

Hina

Foto: Marko Prpić/PIXSELL