Udruga slijepih Grada Karlovca poziva članstvo i građane da na referendumu glasaju protiv

Ako dopustite diskriminaciju jedne grupe ljudi, sutra će se to dogoditi možda i vama - samohranim roditeljima, nacionalnim manjinama, slijepim osobama. Nitko si ne treba uzeti za pravo određivati nekome koga će voljeti i s kim će živjeti, svaka osoba ima pravo na obitelj“, kategoričan je tajnik udruge Mirsad Bećirović, inače slijepi majstor borilačkih vještina

Udruga slijepih Grada Karlovca (USKA) poziva svoje članove i njihove obitelji, a ujedno i građane da izađu na referendum o definiciji braka u hrvatskom Ustavu i da glasaju protiv.
Tajnik karlovačke Udruge slijepih Mirsad Bećirović dobitnik odličja  predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića - ordena Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske  'za osobit doprinos razvoju civilnog društva i demokracije u Republici Hrvatskoj i promicanje socijalnih, moralnih i društvenih vrednota' pojašnjava razloge zašto je njegova udruga pozvala članstvo i građane da se na referendumu izjasne protiv.
“Zbog toga što se naši članovi svakodnevno susreću s različitim oblicima diskriminacije bilo bi  neodgovorno i nemoralno od nas da diskriminiramo druge,  pogotovo manjine, stoga pozivamo da na predstojećem referendumu glasate protiv. Ako dopustite diskriminaciju jedne grupe ljudi, sutra će se to dogoditi možda i vama - samohranim roditeljima, nacionalnim manjinama, slijepim osobama... Nemojmo živjeti u uvjerenju da se to sutra iz nekog razloga ne  može  dogoditi i nama. Nitko si ne treba uzeti za pravo određivati nekome koga će voljeti i s kim će živjeti, svaka osoba ima pravo na obitelj“, rezolutan je Mirsad Bećirović, slijepi majstor borilačkih vještina.

In-Portal