Suradnja Siemensa i ustanove URIHO u okviru projekta 'Virtualna radionica'

Unutar aktivnosti u 'Virtualnoj radionici' osnažuju se profesionalne kompetencije osoba s invaliditetom te im se pruža podrška prilikom uspostavljanja kontakata s potencijalnim poslodavcima, a sve s ciljem olakšavanja njihovog ulaska na tržište rada. Siemens d.d. prepoznao je vrijednost ovog projekta te se aktivno uključio i ponudio prakse za neka od ciljanih zanimanja

URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom krajem 2010. godine pokrenula je projekt  "Uvođenje modela vježbeničke tvrtke (virtualne radionice) za dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom s ciljem povećanja njihove zapošljivosti". U sami projekt uključeno je 16 dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom koje imaju administrativna, marketinško – komercijalna ili računovodstveno – financijska zanimanja. Unutar aktivnosti u Virtualnoj radionici osnažuju se njihove profesionalne kompetencije te im se pruža podrška prilikom uspostavljanja kontakata s potencijalnim poslodavcima, a sve s ciljem olakšavanja njihovog ulaska na tržište rada.
Siemens d.d. prepoznao je vrijednost ovog projekta te se aktivno uključio i ponudio prakse za neka od ciljanih zanimanja. Tako je tijekom protekla dva tjedna, prvi praktikant i privremeno naš kolega bio Mario Oroz koji je imao priliku upoznati se s administrativnim zadacima unutar Centralne službe ljudskih potencijala. Glavni fokus bio je na procesu obračuna putnih naloga u čemu su mu podršku pružili naši kolege Dragica Popović i Darko Horvatiček. Kao posebnu vrijednost, osim upoznavanja sa specifičnostima samih procesa, Mario je istaknuo priliku da osjeti kako je to biti član tima u velikoj organizaciji i općenito da iskustvo primjene teoretskih znanja u praksi. S obzirom na obostrano zadovoljstvo i upite od još nekih centralnih službi koje su zainteresirane da se uključe u projekt, nadamo se da je ovo tek početak suradnje te da ćemo u budućnosti uz praksu otvoriti i neke nove prilike i oblike suradnje.

Izvor: www.cee.siemens.com

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL