Udruga Zamisli: Mi smo Europa, mi smo budućnost

Cilj ovoga treninga bio je poduprijeti profesionalni razvoj osoba odgovornih u radu s mladima kako bi se podigla kvaliteta njihovog rada i projekata koji uključuju teme vezane za Europsku uniju

U organizaciji Udruge ZAMISLI kroz projekt "We are Europe, we are the future!“, financiranog od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu, osmišljen je trening  za one koji su odgovorni i koji rade u području mladih sa i bez invaliditeta iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Slovačke. Trening se održao u Zadru u hostelu za mlade Ferijalnog saveza na Boriku.
Cilj ovoga treninga bio je poduprijeti profesionalni razvoj osoba odgovornih u radu s mladima kako bi se podigla kvaliteta njihovog rada i projekata koji uključuju teme vezane za Europsku uniju. Kroz različite metode neformalnog učenja ovim treningom su se dotakle teme kao što su povijest Europske unije, institucije Europske unije, osnovne vrijednosti Europske unije, građanstvo, nacija, nacionalnost, etnicitet, europsko građanstvo – njegovo značenje i povijesna važnost te status europskog građanina. Ostatak sadržaja treninga je obuhvaćao teme kao što su struktura europskog građanstva, analiza koncepta građanstva, identitet i osjećaj pripadnosti te prava i dužnosti kao Europskog građanina. Analizirali su se zakonodavni akti kao što su Lisabonski ugovor, Ugovor iz Maastrichta itd.  
Ovim treningom se nastojalo prenijeti znanje o najvažnijim temama vezanim za EU, prikazati vezu između građanstva, odgovornosti za okolinu i društvo, ali i analizirati razine građanstva kroz lokalnu, nacionalnu te internacionalnu praksu.

In-Portal

Foto: zamisli.hr