Dogodilo se čudo: Francuska ipak putuje u Brazil

Francuskoj će ovo biti peti uzastopni nastup na SP, dok je Ukrajina i u petim dodatnim kvalifikacijama za velika natjecanja u kojima je nastupila ostala na gubitničkoj strani

Francuska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja održati u Brazilu nakon što je u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija na Stade de Franceu svladala Ukrajinu sa 3-0 (2-0) i tako nadoknadila zaostatak od 0-2 iz prve utakmice otprije četiri dana u Kijevu.
Francuska je povela golom Sakhoa u 22. minuti kada je najbrže reagirao na odbijanac poslije obrane Pjatova, a na 2-0 povisio je Benzema u 34. na dodavanje Valbuene. Benzema je kod postizanja pogotka bio u očitom zaleđu, ali slovenski suci na čelu sa Skominom nisu se oglasili.

Početkom drugog poluvremena Ukrajina je ostala s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Hačeridi, a brojčanu prednost Francuzi su iskoristili u 72. kada je Gusev nespretnom reakcijom proslijedio loptu u svoju mrežu.

Francuskoj će ovo biti peti uzastopni nastup na SP, dok je Ukrajina i u petim dodatnim kvalifikacijama za velika natjecanja u kojima je nastupila ostala na gubitničkoj strani.

FRANCUSKA: Lloris - Debuchy (Sagna, 78), Varane, Sakho, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Valbuena, Benzema (Giroud, 82), Ribery

UKRAJINA: Pjatov - Mandžuk, Hačeridi, Rakicki, Ševčuk - Rotan, Bezus (Gusev, 64); Jarmolenko, Edmar, Konopljanka - Zozulja (Seleznjov, 76)

SUDAC: Skomina (Slovenija)

Hina