Vilin konjic: Odgoj djece po receptu Melite Petre Ivanović

U podizanju svoje kćeri Lare Kristić na noge, u pokušaju da joj pomognem da prevlada probleme na koje nailazi u svojem odrastanju od rođenja, od prvoga dana na Zemlji do danas, od neprocjenjive pomoći bila mi je knjižica dirljivoga naslova "Životna škola nesebične ljubavi, Tvoje dijete i Ti" u izdanju Univerzalnog života

Ja sam majka. Čast je to i odgovornost.

U podizanju svoje kćeri Lare Kristić na noge, u pokušaju da joj pomognem da prevlada probleme na koje nailazi u svojem odrastanju od rođenja, od prvoga dana na Zemlji do danas, od neprocjenjive pomoći bila mi je knjižica dirljivoga naslova "Životna škola nesebične ljubavi, Tvoje dijete i Ti" u izdanju Univerzalnog života.

Sam naslov već upućuje na pristup tom malom, mladom biću.

Nisam majka koja nameće sebe, već  ona koja nesebično pomaže kao starija sestra, kao mama koja je malo duže u ovozemaljskoj odjeći.

Za vrijeme dok sam nosila svoje dijete, nisam joj se uopće mogla obraćati kao djetetu.

Obraćala sam joj se: "Velepoštovana gospođo, klanjam se"

Mislila sam da mi se mozak vozi gore-dolje od hormona, no kada se rodila i dalje sam osjećala poštovanje kao prema kraljici, a tako je i danas.

Ne znam koga sam rodila, očito neku dušu koja je puno zrelija od mene i koja ima puno više utakmica u nogama iza sebe.

Samo je momentalno mrvicu kraće nego što sam ja na Zemlji.

I tako gledam omot knjige "Tvoje dijete i Ti", na koricama ilustracija majke koja se gleda u ogledalo, a umjesto svoje slike vidi svoju kćer.

Tako je to s roditeljima i djecom.

Gledaš dijete i vidiš sebe. U dobrom i lošem podjednako.

Teme koje se u knjizi obrađuju su različite, od ulaska u inkarnaciju, partnerstva i obitelji, prehrane, vrtića, kreativnog rada.

Zadržat ću se na kreativnom radu, odnosno poticanju kreativnosti kod djece, mada su ostale teme meni čak fascinantnije, ali o njima drugi puta (više na http://www.vilin-konjic.com).

Melita Petra Ivanović