Zaklada Zamah: Izbor za dobrotvorku godine

Izbor je to koji nema pobjednika, a pobjeda je samo poticaj – kao što kaže dobrotvorka 2011. godine Renata Marđetko: "Vrednovanjem i naglašavanjem dobrotvornog rada podsjećamo na to da je dužnost i obaveza svakog čovjeka, ali isto tako i radost, pridonijeti dobrobiti i blagostanju zajednice u kojoj živimo“

Regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah“ iz Zagreba inicijativu za dodjelu nagrade Josipa Vancaš - za dobrotvorku godine pokrenula je 2011. godine i ovogodišnji je izbor treći zaredom.
Dosad smo javnosti predstavili ili približili osamnaest sjajnih žena koje su, svaka u svojoj okolini i svojem području djelovanja, zadužile svoju zajednicu i zaslužile kandidaturu za dobrotvorku godine. Izbor je to koji nema pobjednika, a pobjeda je samo poticaj – kao što kaže dobrotvorka 2011. godine Renata Marđetko: "Vrednovanjem i naglašavanjem dobrotvornog rada podsjećamo na to da je dužnost i obaveza svakog čovjeka, ali isto tako i radost, pridonijeti dobrobiti i blagostanju zajednice u kojoj živimo.“
U današnjem vremenu socijalne neosjetljivosti okrenimo se oko sebe, pronađimo dobre primjere žena koje nesebično daruju svoje znanje, slobodno vrijeme, ali i novac za potrebe zajednice! Pružimo im podršku i pohvalu za ono što čine!
"Priznajem da mi je veoma teško pričati o sebi i o onome što radim jer često mnogi ne razumiju prirodu pomaganja, a i bolje da sve ostane u diskreciji. No ipak, mislim da ima mnogo ljudi koji rade slične akcije, ali o tome ne žele govoriti. Vaše angažiranje u otkrivanju i nominiranju za dobrovoljni i humani rad hvale je vrijedan", rekla nam je Mara Čović, dobitnica nagrade 'Josipa Vancaš - dobrotvorka godine' 2012., i dodala: "Jako sam ponosna i sretna što sam na jednom mjestu sa devet žena koje također rade i pomažu u svojoj okolini. Sve one su također mogle dobiti istu nagradu, koja je meni donijela osjećaj da ću potaknuti i druge da se uključe u pomaganje onoliko koliko je u njihovim mogućnostima."
Slična je reakcija većine kandidatkinja za dobrotvorku - uglavnom 'na prvu' odbijaju nominaciju i ne žele se isticati. No, smisao je ove nagrade i u tome da tim 'ženama rijetke vrijednosti' želimo posebno zahvaliti za ono što čine da bi svijet svima bio ljepše mjesto!POZNAJETE LI OSOBU KOJA JE ZASLUŽILA POHVALU ZA SVOJA DOBRA DJELA, PREDLOŽITE JE ZA DOBROTVORKU 2013. GODINE. POSTUPAK JE JEDNOSTAVAN, ISPUNITE OBRAZAC NA http://dobrotvorka.zamah.hr/dobrotvorka-2013, dodajte dvije fotografije pošaljite na zamah@zamah.hr!

Dobrotvorka godine može biti državljanka RH koja:
- svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu,
- ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem,
- sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija,
- osobno daje financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju,
- potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici,
- potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.
Nagrada će biti dodijeljena u prosincu, a svoj prijedlog kandidatkinje možete poslati do 15. studenoga 2013.
Proces izbora je javan - na internetskoj stranici www.dobrotvorka.zamah.hr svaki će posjetitelj moći dati svoj glas jednoj od predloženih kandidatkinja.
Pozivamo Vas da nam se pridružite; pomozite nam svojim prijedlozima, proslijedite obavijest, komentirajte, sudjelujte u izboru!
"Jer uloga je dobrotvora kao i uloga žene same; da malim djelima, ali velikom ljubavlju, daje kvalitetu svijetu i razvoju zajednice.“ (R. Marđetko)
Za sve informacije, pitanja, prijedloge, pohvale i pokude možete se javiti u Zakladu Zamah, Svačićev trg 3, na e-mail adresu zamah@zamah.hr ili telefonom na br. 01/55-33-474.

Ivana Zima, Zaklada Zamah