Zagreb na dlanu: Hrvatska udruga za promicanje i razvoj tiflotehnike obilježava Dan bijelog štapa

Udruga HUPRT povodom Dana bijelog štapa organizira turistički razgled Grada Zagreba koji će se održati u subotu, 12. listopada, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića

Međunarodni dan bijelog štapa u Republici Hrvatskoj obilježava se 15. listopada od 1996. godine, kada smo se priključili mnogobrojnim zemljama u kojima je Međunarodni dan bijelog štapa prerastao u Međunarodni dan slijepih, pri čemu se najšira javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba.
Udruga HUPRT povodom Dana bijelog štapa organizira turistički razgled Grada Zagreba  koji će se održati u subotu, 12. listopada 2013. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Okupljanje je u 10:30 kod Stare gradske vijećnice, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5, a razgled prilagođen osobama oštećenog vida počinje u 11 sati pozdravom gradonačelnika. Predviđeno trajanje obilaska znamenitosti je sat i pol do dva. Osim šetnje i stručnog vodstva, slijepim posjetiteljima turističkog razgleda bit će pokazani reljefni prikazi znamenitosti koje će moći opipati, a svaki posjetitelj dobit će i prigodnu razglednicu za uspomenu. Zainteresirani koji ne mogu sami doći na mjesto okupljanja mogu se javiti u udrugu HUPRT kako bi im se organizirala asistencija.
Projektom "ZAGREB NA DLANU" ostvarena je uspješna kreativna suradnja između prof. Dore File Butković, mladog arhitekta Janka Kralja i Udruge HUPRT koji organiziraju turistički razgled grada Zagreba prilagođen slijepim i slabovidnim osobama kojim će biti obilježen Međunarodni Dan bijelog štapa.
Financijsku podršku projektu daju Gradski Ured za obrazovanje, kulturu i šport i Turistička zajednica Grada Zagreba.
Više informacija možete dobiti na 01 4839 534, 098 904 81 20 ili info@huprt.hr
Hrvatska udruga za promicanje i razvoj tiflotehnike je nevladina i neprofitna organizacija, osnovana u veljači 1991., kojoj je cilj unapređenje kvalitete života te zadovoljavanje svakodnevnih potreba slijepih i slabovidnih osoba. Udruga provodi slijedeće aktivnosti: informiranje, educiranje, primjena suvremenih znanstveno-tehnoloških spoznaja u usavršavanju tiflotehničkih pomagala za svakodnevnu životnu upotrebu, suradnja s lokalnom i državnom upravom, institucijama, savezima i drugim udrugama, suradnja s poslovnim sektorom, međunarodna suradnja.

B. Ravlić