Bravo Sandra: Urihova stolnotenisačica postala prvakinja Europe!

Budimo iskreni, otkako je Sandra Paović u ožujku ove godine postala članicom Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom - URIHO od nje smo očekivali samo vrhunske rezultate, ali osvajanjem europskog trona iznenadila je i svoje najveće poklonike

Sandra Paović osvojila je naslov europske prvakinje na EP u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se održava u talijanskom Lignanu. Paović je u finalu svladala Ruskinju Raisu Čebainku sa 3-1! Prethodno je Sandra u polufinalu svladala Ukrajinku Juliju Klimenko sa 3-0.

Budimo iskreni, otkako je Sandra u ožujku ove godine postala članicom Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom - URIHO od nje smo očekivali samo vrhunske rezultate, ali osvajanjem europskog trona iznenadila je i svoje najveće poklonike. No, kad se malo bolje razmisli, ovaj uspjeh i ne bi trebao biti neko veliko iznenađenje. Kad je netko hrabar poput Sandre, a takvih je uistinu malo, kad je tako srčano posvećen cilju, uspjeh dolazi posve spontano, kao da u njega nije uloženo nekog spomena vrijednog truda. Medalje su tek potvrda izvanserijskog talenta. Teško je riječima opisati koliko je zadovoljstva Sandra ovim osvajanjem Europe donijela svim zaposlenicima ustanove URIHO, da ne spominjemo njezine suigrače iz matičnog stolonteniskog kluba!
"Nakon Ostrave odlično sam trenirala, te digla svoju formu i do u detalje proanalizirala svoje najveće sportske suparnice. Kada sam polazila za Lignano najavila sam da mi je cilj medalja. Ona je sada u džepu, ali to je samo jedna od mojih usputnih stanica do paraolimpijskih igara u Riu de Janeiru 2016. kada sam najavila borbu za najsjajnije odličje", izjavila je presretna Sandra Paović.

U četvrtzavršnici ispali su Anđela Mužinić, koja je izgubila od Šveđanke Anne-Caring Ahlquiste sa 0-3, te Tomislav Špalj od kojega je bolji bio Turčin Abdullah Ozturh sa 3-1.

Nakon dana odmora na rasporedu su ekipna nadmetanja, a za očekivati je dobre rezultate od naših parova Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić, te od Tomislava Špalja i Zorana Križanca.

In-Portal / Hina

Foto: PIXSELL