Socijalna zadruga 'Prijateljica': Kako zaposliti osobe s invaliditetom i pritom čuvati okoliš

Socijalna zadruga 'Prijateljica' iz Metkovića sudjeluje na edukaciji u sklopu natječaja "Moja zajednica" Zagrebačke banke. Razvijaju poslovni model za novi društveno poduzetnički pothvat koji će u radne procese uključivati osobe s invaliditetom

U četvrtak 19. rujna 2013. s početkom u 19 sati u prostoru HUB-a, Trg Nikole Šubića Zrinskog 6 u  Zagrebu, u sklopu "Priče društvenih poduzetnika/ica“ imat ćemo prilike čuti kako Socijalna zadruga 'Prijateljica' u suradnji s Udrugom 'Prijatelj' provodi projekt "I mi možemo čuvati okoliš“ u sklopu kojeg je na grobljima u dolini Neretvi postavljeno 20 kontejnera u koje se odlažu iskorišteni nadgrobni lampioni i ostale korištene svijeće. Oni ih recikliraju i ponovo koriste parafin, a plastiku melju. Pravci koje je zadruga zacrtala spajaju dvije kategorije – zapošljavanje marginaliziranih skupina, kroz proizvodnju, te zaštitu okoliša kroz prikupljanje i recikliranje otpadnih lampiona. 
Socijalna zadruga 'Prijateljica' iz Metkovića trenutno sudjeluje na edukaciji u sklopu natječaja "Moja zajednica" Zagrebačke banke. Razvijaju poslovni model za novi društveno poduzetnički pothvat koji će u radne procese uključivati osobe s invaliditetom, a koji će prezentirati u četvrtak.
Unikatne predivne proizvode koje proizvode Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' i Socijalna zadruga 'Prijateljica' možete pogledati i naručiti preko stranice www.uosim.hr/shop, te tako pružati potporu ovom društvenom poduzeću.
Cilj "Priče društvenih poduzetnika“ je otvoriti prostor za prezentaciju, promociju, diskusiju kroz priče društvenih poduzetnika/ica koji generiraju značajne promjene u svojim lokalnim zajednicama i šire.

B. Ravlić