Davor Šuker: Što za hrvatski nogomet znači Fair Play?

"Moramo cijeniti i njegovati vrijednosti sportskog duha i neumorno djelovati na njegovom očuvanju. Pozivamo sve nogometne navijače u Hrvatskoj da nam se pridruže u obilježavanju FIFA Fair Play dana", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

Sedamnaesti puta Međunarodna nogometna federacija (Fifa) organizira 'FIFA Fair Play dane' koji se obilježavaju u okviru termina odigravanja službenih utakmica od 6. do 10. rujna. Osobnu podršku ovoj inicijativi dao je i predsjednik FIFA-e, Joseph S. Blatter.
Akciju je podržao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Fair Play je temelj našeg sporta i svih njegovih sudionika. Moramo cijeniti i njegovati vrijednosti sportskog duha i neumorno djelovati na njegovom očuvanju. Pozivamo sve nogometne navijače u Hrvatskoj da nam se pridruže u obilježavanju FIFA Fair Play dana,"

Predsjednik Blatter je naglasio ključnu ulogu Fair Playa u sportu i nužnost njegove primjene u svim sportskim aktivnostima, uključujući aktivnosti djece.

"Tijekom svog odrastanja djeci su potrebne istinske vrijednosti, a kako je nogomet ekipni sport, pomaže im da shvate kako su disciplina, poštovanje, kolektivni duh i Fair Play važni ne samo u igri, nego i u životu", komentirao je.

"Fair Play kampanja FIFA-e puno je više od promocije Fair Playa na igralištu tijekom natjecanja. FIFA je predana promicanju Fair Playa i u samom društvu, počevši s našom budućnosti – našom djecom," dodao je Blatter.

Ovogodišnji FIFA Fair Play dani su sedamnaesti po redu od 1997., kada su prvi puta obilježeni. Prijašnjih godina aktivnosti su se održavale u desecima zemalja diljem svijeta, od grassroots nogometa do nogometa najviše razine kao i u mnogim društvenim projektima.

Hina

Foto: PIXSELL