Vahid Halilhodžić: Zašto se ne želim vratiti u Dinamo

Halilhodžić je kazao kako je redovito u kontaktu s ljudima iz Dinama, gdje je bio trener od kolovoza 2010. do svibnja 2011. godine, da je ostao prijatelj gotovo sa svima. Često ga telefonom zove sportski direktor Zoran Mamić, a nedavno je i bio u Zagrebu gdje je posjetio igrače i pozdravio se s uposlenicima

Bosanskohercegovački nogometni trener Vahid Halilhodžić, aktualni alžirski izbornik, u razgovoru za televizijsku postaju Al Jazeeru odbacio je mogućnost povratka u zagrebački Dinamo nakon što je hrvatski prvak smijenio Krunoslava Jurčića zbog 0-2 domaćeg poraza od bečke Austrije u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka.
"Gledao sam neke inserte sa utakmice, žao mi je Dinama, mislim da su imali dobre prilike, ali su izgubili. Tako je to u nogometu... Što se tiče priče oko mog povratka u Zagreb, nema ništa od toga, jer me iz kluba niko nije zvao, sve što znam je iz medija. U ovom trenutku reprezentacija Alžira je ono što me zanima", rekao je Halilhodžić za Al Jazeeru.

Halilhodžić se s Alžirom bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine, za što ima vrlo dobre izglede. Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Alžir je osigurao prvo mjesto i plasman u završni krug kvalifikacija u kojemu će u dvije utakmice protiv zasad još nepoznatog suparnika tijekom listopada i studenoga imati priliku izboriti odlazak na SP.

"Ovo je projekt na kome sam vrijedno radio i koji ne mogu prekinuti. Svaka čast Dinamu, ali meni je Alžir prioritet. Trenutno sam u Francuskoj, za koji dan vraćam se u Alžir i sve misli su usmjerene ka pripremama za baraž. Ne želim propustiti priliku da budem na SP-u. Šanse za odlazak u Brazil su pola-pola, dakle - postoje", dodao je Halilhodžić koji je zbog mogućnosti sudjelovanja na SP-u ovoga ljeta odbio čak i ponudu francuskog prvaka Paris SG-a koji je bio u potrazi za novim trenerom.

Halilhodžić je kazao kako je redovito u kontaktu s ljudima iz Dinama, gdje je bio trener od kolovoza 2010. do svibnja 2011. godine, da je ostao prijatelj gotovo sa svima. Često ga telefonom zove sportski direktor Zoran Mamić, a nedavno je i bio u Zagrebu gdje je posjetio igrače i pozdravio se s uposlenicima.

"Preporučio sam Dinamu svog igrača iz reprezentacije Alžira Soudanija i drago mi je da se pokazao pravim pojačanjem. Da je Francuz ili Englez, Soudani bi vrijedio milijune, ali on je Alžirac i košta daleko manje", rekao je Halihodžić.

Hina

Foto PIXSELL