Udruga Bolje sutra: U aktivnostima projekta 'Mozaik volontiranja' sudjelovale su i osobe s invaliditetom

"Tijekom provedbe projekta aktivnosti će imati vidljiv utjecaj na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, kao i na afirmativniji stav o volontiranju", poručuju iz Udruge


Članovi Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice provodili su projekt 'Mozaik volontiranja', Prioritetno područje – unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom. Pritom, aktivnosti su se sastojale od putovanja javnim prijevozom u kojima su se volonteri susreli s preprekama ulaska i izlaska osoba s teškoćama u kretanju u autobus, aktivnosti u vodi kao što su zabavne igre koje su imale za cilj poticanje na kretanje, timski rad te aktivno vježbanje uz glazbu u vodi kao mediju koji služi u rehabilitacijske svrhe korisnicima s invaliditetom.
"Tijekom provedbe projekta aktivnosti će imati vidljiv utjecaj na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, kao i na afirmativniji stav o volontiranju. Volonteri će razvijati kompetencije i motivaciju za trajno sudjelovanje u programima volontiranja u lokalnoj zajednici, dok će maloljetnim volonterima ovo biti moguća inspiracija za buduće profesionalno opredjeljenje. Volonteri uključeni u projektne  aktivnosti naučit će inovativne načine pružanja volonterskih usluga, djeca i mladi će uvidjeti da se volontiranjem mogu rješiti potrebe u zajednici. Razvit će veću solidarnost među različitim društvenim skupinama i utjecati na poticanje umrežavanje s drugim volonterima u zajednici", poručuju iz Udruge.
Dodali su da je opći cilj projekta promicanje volonterstva kao način neformalnog učenja za razvoj kompetencija volontera koji volontiraju u organizacijama koje skrbe za osobe s invaliditetom, poticanje inkluzivnog volonterstva te jačanje suradnje s drugim organizacijama koje promiču volontiranje.
Suradnici u projektu su policijski službenici iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke koji će kroz provedbu projekta sudjelovati kao volonteri.
Projekt sufinancira Grad Koprivnica.
Anita Blažinović