Zagreb: Promocija slikovnice 'Eva u Gradu anđela' za djecu s teškoćama u razvoju

Priča je to o ljubavi, prijateljstvu i pažnji, priča koja senzibilizira sve generacije da obrate pažnju na ljude oko sebe, posebno na djecu s teškoćama u razvoju

 

U organizaciji Zaklade 'Čujem, vjerujem, vidim' u utorak 6. veljače 2018. održat će se promocija slikovnice 'Eva u Gradu anđela' koju je napisala Štefica Vanjek, a ilustrirala Andrea Belić. Slikovnicu će u prostoru Zaklade ( Andrije Medulića 16, Zagreb) u 18 sati predstaviti Štefica Vanjek, Andrea Belić i povjesničarka umjetnosti Vida Pust Škrgulja.

Priča je to o ljubavi, prijateljstvu i pažnji, priča koja senzibilizira sve generacije da obrate pažnju na ljude oko sebe, posebno na djecu s teškoćama u razvoju.

Prof. socijalne pedagogije Tanja Cvijanović kaže:

"Vrijednost ovog umjetničkog djela je upravo u tome što se na jednostavan način približava djeci i podsjeća odrasle na pojam individualnih razlika kao i originalnost koje nam naše razlike omogućuju. Ovoj 'istinitoj' priči o plemenitom i bajkovitom 'Gradu anđela', ilustracije ne prestavljaju samo umjetnost, nego i način izražavanja djevojke s cerebralnom paralizom koja stvara crteže bojama i oblicima, izražava ono što ne može riječima te koristi to kao medij i 'otvara vrata' drugoj djeci stvarajući istovremeno nova iskrena prijateljstva. Ovo je divna priča o Gradu anđela, djeci s teškoćama u razvoju, ljubavi i odlučnoj borbi roditelja koji ne mogu i ne žele odustati i čine 'nemoguće' sve dok svojoj djeci ne omoguće zdravije i sretnije djetinjstvo."

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti