Podravsko sunce: Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju traži pomoćnika u nastavi

Djelatnost Centra, uz ostalo, obuhvaća odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi s većim teškoćama u razvoju, mališana sa sniženim intelektualnim sposobnostima, te obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladih s autizmom

 

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce objavljuje Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi (m/ž). Traži se jedna osoba na nepuno radno vrijeme – 30 sati tjedno.
Kandidati trebaju imati najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje. Nepostojanje zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Pod istim uvjetima prednost će imati kandidati koji imaju iskustvo u radu na poslovima pomoćnika u nastavi.
Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružanje neposredne potpore učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno – obrazovnog procesa prema izrađenom individualnom programu rada u skladu s potrebama svakog pojedinog učenika s teškoćama u razvoju.
Odabir kandidata koji će obavljati poslove pomoćnika u nastavi izvršit će Stručno povjerenstvo imenovano od strane ravnateljice Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, u sastavu od 3 člana, stručnih djelatnika Centra.
S odabranim kandidatom, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, sklopit će ugovor o radu na određeno vrijeme kojim će se definirati zadaće pomoćnika, trajanje, kao i međusobna prava, obveze i odgovornosti. Po sklapanju ugovora o radu, kandidat će biti upućen na zdravstveni pregled za osobe koje obavljaju poslove u školama, troškove kojeg će snositi prijavitelj projekta "Odrastanje u jednakosti, Koprivnica, - ODJEK III", odnosno Grad Koprivnica iz sredstava odobrenih za tu namjenu u okviru projekta.
Uz prijavu na Javni poziv, kandidati za pomoćnike dužni su navesti svoje osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail adresu), sve za potrebe provođenja postupka,  te dostaviti sve priloge kako slijedi: životopis, motivacijsko pismo, dokaz o stručnoj spremi (neovjerena preslika svjedodžbe/diplome), dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice, a ako je kandidat nema može priložiti i presliku domovnice), uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci), potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje odnosno elektronički zapis o radno-pravnom statusu. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce zadržava pravo uvida u originale dokumenata. Ovaj Javni poziv objavit će se na web stranici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. S kandidatima čije su prijave potpune i pravodobne provest će se intervju. U slučaju da se kandidat ne odazove pozivu na intervju, smatrat će se da je odustao od prijave. Pojmovi koji se koriste u ovom Javnom pozivu, a imaju rodno značenje, bez obzira na to koriste li se u ženskom ili muškom rodu, obuhvaćaju na jednak način ženski i muški rod.
Prijave se podnose poštom ili predaju osobno u zatvorenoj omotnici do 12. prosinca 2017. na sljedeću adresu: Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, Hercegovačka ulica 1, 48000 Koprivnica, s naznakom 'Prijava za pomoćnika u nastavi'. 
Djelatnost Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce obuhvaća: odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi s većim teškoćama u razvoju, odgoj i osnovno obrazovanje djece sa sniženim intelektualnim sposobnostima, odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladih s autizmom i značajno sniženim intelektualnim sposobnostima (do 21. godine) te organizaciju radno proizvodnih aktivnosti za osobe sa značajno sniženim intelektualnim sposobnostima (iznad 21. godine). U okviru rehabilitacije u specijaliziranim kabinetima provode se logoterapija i program poticanja senzorne integracije.

Božica Ravlić