Ljudska izopačenost: Tinejdžeri pokušali silovati djevojku s intelektualnim teškoćama

Neki od stanovnika Maroka su poslije napada osudili djevojku, tvrdeći da je "sama kriva jer je ušla u autobus pun muškaraca"

 

Snimka napada koji se dogodio 18. kolovoza u Casablanci je zbog potresnog sadržaja uklonjen s interneta. Prikazuje 24-godišnju žrtvu s intelektualnim poteškoćama kako plače i moli za pomoć, dok grupa tinejdžera trga s nje odjeću, vrijeđa je i seksualno zlostavlja

Niko od putnika nije htio pomoći žrtvi tijekom incidenta, dok na samom kraju glas nije povikao da se "maknu od djevojke". Zbog napada su uhićena šestorica tinejdžera u dobi između 15 i 17 godina, a istraga protiv njih je u tijeku.

Zbog ovog napada širom zemlje su organizirani protesti na kojima je ukazano na činjenicu da u ovoj zemlji ima sve više slučajeva silovanja i da se traži hitno rješenje.

Neki od stanovnika Maroka su poslije napada osudili djevojku, tvrdeći da je "sama kriva jer je ušla u autobus pun muškaraca". Drugi su pak osudili ljude koji joj nisu pomogli i izjavili da su "isti kao silovatelji".

"Mlada žena je žrtva seksualnog zlostavljanja u autobusu u Maroku. Nitko nije intervenirao. Što se događa ljudskim bićima? Barbarstvo!“, objavio je jedan korisnik Twittera.

Mnogi su upozorili da su silovanje i okrivljavanje žrtve ogromni problemi u Maroku. Prema jednoj nacionalnoj anketi, skoro dvije trećine Marokanki je tijekom života pretrpjelo seksualno, fizičko ili psihološko zlostavljanje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti