Potpisani ugovori o dodjeli institucionalne podrške savezima udruga osoba s invaliditetom

Ovakva vrsta podrške omogućava savezima udruga osoba s invaliditetom obavljanje njihove osnovne djelatnosti, usmjerene na organizacijski razvoj i unaprjeđenje rada, provedbu zadataka iz strateških dokumenata RH vezano za potrebe i prava osoba s invaliditetom

U Ministarstvu socijalne politike i mladih 17. srpnja potpisani su ugovori s dvanaest saveza udruga osoba s invaliditetom o dodjeli institucionalne podrške, u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godinu, u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Institucionalna podrška za razvoj saveza udruga osoba s invaliditetom, sukladno relevantnim nacionalnim strateškim dokumentima, predstavlja specifičan dio financijske potpore Ministarstva socijalne politike i mladih, kojom se ciljano ulaže u organizacijski razvoj i održivost saveza udruga osoba s invaliditetom registriranih u Republici Hrvatskoj.
Ovakva vrsta podrške omogućava savezima udruga osoba s invaliditetom obavljanje njihove  osnovne djelatnosti, usmjerene na organizacijski razvoj i unaprjeđenje  rada, provedbu zadataka  iz strateških dokumenata Republike Hrvatske vezano za potrebe i prava osoba s invaliditetom, a koje su u nadležnosti Ministarstva i koje će provoditi u suradnji s Ministarstvom, te suradnju s udrugama osoba s invaliditetom, članicama pojedinih saveza, kao pružateljima socijalnih usluga u zajednici.
Ujedno, institucionalna podrška predstavlja i doprinos u afirmaciji saveza udruga osoba s invaliditetom na području  razvoja  demokracije i civilnoga društva te, specifično, ljudskih prava i promicanja interesa osoba s invaliditetom i njihovih udruga u Republici Hrvatskoj.

In-Portal