Ministar rada i socijalne politike Vlade Federacije BIH Vjekoslav Čamber posjetio URIHO

Kako se Bosna i Hercegovina nalazi u fazi pripreme njihovog modela profesionalne rehabilitacije, znanja, iskustva i informacije ustanove URIHO bit će im od velike koristi

Početkom srpnja ustanovu URIHO posjetio je drugi put  Vjekoslav Čamber, ministar rada i socijalne politike Vlade Federacije BiH sa suradnicima. Pokazali su veliko zanimanje za URIHO-ve programe profesionalne rehabilitacije. U okviru ove posjete obišli su Radni centar i Virtualnu radionicu. Stručnjaci Službe za rehabilitaciju URIHO-a informirali su goste o sadržaju, metodama rada te dosadašnjim rezultatima naših programa profesionalne rehabilitacije. Kako se Bosna i Hercegovina nalazi u fazi pripreme njihovog modela profesionalne rehabilitacije,  znanja, iskustva i informacije ustanove URIHO bit će im od velike koristi.

Rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju URIHO-a, Višnja Majsec Sobota pojasnila je projekte koje ustanova provod, suradnju s HZZ-om i Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te kako se kroz programe radnog centra i virtualne radionice URIHO-a osobe s invaliditetom pripremaju za svijet rada i zapošljavaju.
Objasnila je kako kroz spomenute programe prolaze  osobe s invaliditetom koje nadograđuju i usavršavaju svoja već prethodno stečena znanja, a nerijetko  se i zapošljavaju upravo zahvaljujući novostečenim vještinama.

A. Gospočić