Vukovar: Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci

Domaćin ovogodišnjeg Kupa s organizatorom, Hrvatskim savezom sjedeće odbojke, u najboljemje  svjetlu prikazao ovaj momčadski paraolimpijski sport gradu Vukovaru

 

U Vukovaru po deseti put pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i supokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora u sportskoj dvorani Borovo naselje održan je Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci na kojemu je nastupilo 12 muških momčadi te hrvatska ženska reprezentacija.

Domaćin ovogodišnjeg Kupa s organizatorom, Hrvatskim savezom sjedeće odbojke, u najboljem svjetlu prikazao je ovaj momčadski paraolimpijski sport gradu Vukovaru.

Na svečanom otvorenju nazočili su zamjenik ministra branitelja Tomislav Josić koji je ujedno i otvorio natjecanje, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. Predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić nakon pozdrava natjecateljima, uručila je Mili Čorluki, prvom predsjedniku HSSO-a, članu IOK Zagreba posebnu zahvalu za razvoj i popularizaciju sjedeće odbojke u Hrvatskoj.

Prvi dan natjecanja u subotu 3. prosinca odigrano je 15 utakmica u četiri grupe, a u nedjelju su slijedile utakmice za polufinala i finale. Nakon uzbudljivog polufinala između IOK Zagreb i KSO Agram te ŠIOK HVIDR-a Osijek i Knin 95, finale su osigurale momčadi IOK Zagreb i HVIDR-a Osijek. U utakmici za treće mjesto uspješnija je bila momčad KSO Agram.

U finallnom nadmetanju između IOK Zagreb i ŠIOK HVIDR-a Osijek momčad IOK Zagreb slavila je s 2:0.

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci odigrala je revijalni set sa ženskim članicama Top Sport rekreacije iz Vukovara te i na taj način doprinijela promociji sjedeće odbojke. Pojedine utakmice bile su uživo emitirane putem društvenih mreža tako da se 10. Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci mogao pratiti i izvan dvorane i naše države.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti