Odbojkom na pijesku do terapijskog jahanja

Humanitarni turnir odbojke na pijesku "Slaven 2013“, čiji prihodi idu Udruzi za rekreaciju, rehabilitaciju i edukaciju osoba s invaliditetom uz pomoć konja HIRON, održat će se od 28. do 30. lipnja u Velikoj Gorici.

Organizator turnira 'Slaven 2013' je kao i do sada Odbojkaški klub Gorica. Turnir je organiziran za mješovite parove, a igrat će se po kupskom sistemu sustavom jednostruke ili dvostruke eliminacije ovisno o broj prijavljenih parova. Prijave muško-ženskih parova traju sve do 23. lipnja u ponoć. Prijaviti se možete na e-mail jura@ok.hr ,  na Facebook stranici Humanitarnog turnira Slaven ili slanjem SMS poruke 099 390 35 44 (Jurica Antić). 

Poboljšanje kvalitete života za OSI

Za razliku od prijašnjih godina kada su se sredstva skupljala za člana kluba Slavena Škrobota, koji je u ljeto 2009. godine nakon nesreće na ljetovanju ostao nepokretan, na njegovu inicijativu ove godine sredstva će donirati Udruzi za rekreaciju, rehabilitaciju i edukaciju osoba s invaliditetom uz pomoć konja HIRON.

Udruga je osnovana tijekom 2009. godine, ali je nakon dvije godine zbog nedostatka financijskih sredstava zamrznula djelovanje. No, 2013. godine ponovno se pokreće rad Udruge i to pod novim vodstvom. Udruga je trenutačno sa svim svojim djelatnostima na samom početku i potrebna su im sredstva kako bi započeli s radom. HIRON ima preko 20 korisnika koji željno očekuju početak rada, a turnir "Slaven 2013." uvelike će im pomoći u tome.

Terapijsko jahanje je oblik konjištva namijenjen i prilagođen djeci s teškoćama u razvoju, osobama s motoričkim poremećajem i kroničnim bolestima, te osobama sa psihičkim i emocionalnim poteškoćama, a u svrhu terapije, rehabilitacije i općenito poboljšanja kvalitete njihova života.

-  Udruga trenutačno nema vlastiti prostor za obavljanje svoje djelatnosti te su nam neophodna novčana sredstva za osiguravanje kvalitetnih uvjeta bavljenja terapijskim jahanjem u Velikoj Gorici - kaže predsjednica Udruge HIRON Tena Matić.  

Uz humanost ide i dobra zabava

- Kako bismo turnirom skupili što više sredstava ove smo godine odlučili napraviti turnir za mješovite parove. Tako se žensko-muški parovi mogu prijaviti na turnir, a kotizacija je, kao i dosadašnjih godina, 150 kuna. Svakoj ekipi, ali i svim posjetiteljima garantiramo uz dobru zabavu i posebne nagrade organizatora te naših sponzora. Važno je spomenuti kako ćemo u sklopu turnira u nedjelju 30. lipnja organizirati i veliki roštilj, a svaka kuna od prodaje hrane i pića te prigodnih majica tijekom nedjelje i ostalih dana bit će donirana Udruzi HIRON - rekao nam je Domagoj Oštrić, direktor turnira "Slaven 2013“.

Dobro je znati i da se novčana sredstva tijekom trajanja turnira, ali i prije te nakon njega mogu uplaćivati direktno na žiro račun Udruge HIRON, 2360000-1102110352. Prema riječima predsjednice HIRON-a Tene Matić, Udruzi za adekvatan početak rada treba otprilike desetak tisuća kuna.  

- Kako smo u prosjeku svake godine turnirom uspjeli skupiti oko 16 tisuća kuna, vjerujemo da ćemo s lakoćom doseći taj iznos - kaže Branimir Lozej, PR Humanitarnog turnira Slaven 2013.
Turnirom "Slaven 2013.", uz pomoć Udruzi HIRON, želi se senzibilizirati javnost i ostali sportski klubove na području Velike Gorice da humanitarnim radom i ovakvim te sličnim turnirima društvu i zajednici u kojoj djelujemo, dajemo dodatnu vrijednost, dakle vraćamo dio onoga što je u klub uloženo, ne samo od strane Grada nego i od strane sponzora te donatora. Isto tako želi se približiti Velikogoričanima odbojku na pijesku i u njihov grad donijeti dašak tog atraktivnog sporta.

In-Portal