Djeca oboljela od malignih bolesti na Svjetskim igrama "Djeca pobjednici“

Cilj Igara je usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva i ujedno omogućiti djeci liječenoj od malignih bolesti jačanje samopouzdanja i unutarnje snage te tako doprinjeti boljoj kvalitetu života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću

U Moskvi se, od 13.do 17. lipnja održavaju 4. Svjetske igre "Djeca pobjednici“. Svjetske igre „Djeca pobjednici“ okupljaju djecu koja su završila liječenje od maligne bolesti u natjecateljskim igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja. Igre organizira udruga Dar života iz Rusije.

Cilj Igara je usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva i ujedno omogućiti djeci liječenoj od malignih bolesti jačanje samopouzdanja i unutarnje snage te tako doprinjeti boljoj kvalitetu života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću.
Ove godine Igre se održavaju u Moskvi, a na njima će sudjelovati i 12 djece iz Hrvatske koja su 13.lipnja, otputovala u Moskvu uz pratnju roditelja. Tim djece i roditelja iz Hrvatske sudjeluje na Igrama pod sloganom: "Malo svjetlo nade“, a šalje ih Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.
Kakve god rezultate naša reprezentacija postigla u Moskvi, jedno je sigurno: svi su oni već pobjednici!