Hrvatski paraolimpijski odbor: Zahvala pripadnicama ljepšeg spola bez kojih naš uspjeh ne bi bio moguć

Prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena sjetili smo se i naše Milke Milinković, prve osvajačice paraolimpijske medalje u hrvatskoj povijesti te jedine osobe na svijetu koja je nastupila na čak devet paraolimpijskih igara

 

Međunarodni dan žena obilježava se od davne 1909. godine. Nažalost, ljepši spol kroz povijest je doživljavao nepotrebna omalovažavanja i vrijeđanja, međutim u posljednjih 100 godina položaj žena u društvu uvelike se promijenio. Pravno gledano, žene su postale u potpunosti ravnopravne muškarcima u svim društvenim segmentima. Zahvaljujući promjeni društvene svijesti i poduzetnom feminističkom pokretu, žene su danas tamo gdje su oduvijek trebale biti – uz bok muškarcima. Odlučno, progresivno i vizionarski doprinose izgradnji boljeg i mirnijeg svijeta za sve nas u svim poljima ljudskih djelatnosti – od sporta do politike.

Stoga se upravo na Međunarodni dan žena zahvalili svim našim djelatnicama, trenericama i sportašicama koje neumorno doprinose radu i uspjehu naše velike paraolimpijske obitelji. HPO je kroz svoju pedesetogodišnju povijest kao institucija napredovao, a ništa od toga ne bi bilo moguće bez naših vrijednih članica i djelatnica. Njihov predani rad, želja, stručnost, optimizam i hrabrost svima nama mogu biti nepresušni izvor inspiracije kako bi poboljšali ne samo rad ove institucije, već i cjelokupnog društva. Velika nam je čast 6 mjeseci prije početka Paraolimpijskih igara u Riju pozdraviti i naše paraolimpijke koje će nas predstavljati na jednom od najvećih sportskih događanja. Hrvatska za sada u Riju ima 10 sigurnih predstavnika, a od toga je čak 6 žena: stolnotenisačice Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Anđela Mužinić i Sandra Paović, naša skakačica u dalj Mikela Ristoski te naša mlada i perspektivna judašica Lucija Brešković.

Prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena sjetili smo se i naše Milke Milinković, prve osvajačice paraolimpijske medalje u hrvatskoj povijesti te jedine osobe na svijetu koja je nastupila na čak devet paraolimpijskih igara.

Cure, hvala vam na svim radostima i odličnim rezultatima! Hvala vam što ovo društvo činite boljim i što nam svima možete biti primjer! 

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti