Željko Klepač' – URIHO: Skupština kluba najavila nove sportske izazove za boćare s invaliditetom

Predsjedništvo kluba prvi je puta dodijelilo posebnu nagradu 'Marko Damjanović', u čast i sjećanje na prerano preminulog boćara, predsjednika ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO i novinara In Portala

 

U prostorijama galerije 'Sunce' (Avenija Marina Držića 1) održana je redovna Skupština Boćarskog kluba OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO.

Već po velikom odazivu – Skupštini je prisustvovalo 22 članova kluba i nekoliko gostiju, uključujući i Jadranku Blagus, predsjednicu STKI URIHO i SDOI URIHO – moglo se naslutiti da ovo neće biti još jedna obična Skupština. I uistinu, dnevni red je najavljivao dvije vrlo bitne teme. Dok bi jedna mogla imati dalekosežne posljedice, nadamo se pozitivne, za Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom, druga je bila puno osobnija za mnoge prisutne.

Skupštinu je, po ustaljenom običaju, otvorio predsjednik kluba, Željko Jarić-Pavičić, te pozdravio nazočne, nakon čega je uslijedila rasprava i izglasavanje pojedinih predmeta po točkama dnevnog reda. Osim uobičajenih izvještaja o radu kluba, o čemu smo i ranije pisali na In Portalu, poglavito o sportskim rezultatima, donesen je i plan i program za 2016. godinu. Napomenimo još da su radno predsjedništvo sačinjavali Željko Jarić-Pavičić, Damir Juren i Nikica Trbović.

Točka oko koje se, zasluženo, povela najdulja i najžučnija rasprava, bio je izbor člana koji će dobiti podršku kluba pri kandidaturi za predsjednika Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom. Dva kandidata za poziciju su bili Tomislav Bunjevac i Damir Juren. Tomislav Bunjevac je prvi dobio riječ i priliku predstaviti svoj program, dokument na 26 stranica koji je već ranije poslao zainteresiranima na uvid. Nakon podužeg izlaganja, riječ je dobio i drugi kandidat, Damir Juren, koji se, u načelu, složio sa većinom promjena i zamisli koje je iznio njegov protukandidat. Nakon dugačke rasprave, na kojoj se mogao čuti i pokoji viši ton, pristupilo se tajnom glasovanju, na kojem je tijesnu pobjedu odnio Tomislav Bunjevac, koji će, tako, biti kandidat kluba za predsjednika Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.

Predsjedništvo kluba uručilo je povelje kluba Ivanu Bagariću, obitelji Habek, Udruzi sportskih kladionica, te ustanovi URIHO, a zahvalnica kluba je otišla u ruke Ivi Belanu.

Na samom kraju, Predsjedništvo BK OSI DDZ 'Željko Klepač' prvi je puta dodijelilo posebnu nagradu 'Marko Damjanović', u čast i sjećanje na prerano preminulog boćara, predsjednika ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO i novinara In Portala. Ova nagrada za igrača godine je tajnim glasovanjem skupštinara dodijeljena Tei Gatačkić (kandidati su bili još Marko Arambašić i Martin Frković), ali je Predsjedništvo prihvatilo prijedlog da od iduće godine kandidat bude samo jedan, odabran prema jasnim kriterijima. Nagradu, za koju je rekla da joj puno znači, Tea Gatačkić primila je vrlo emotivno.

Nakon kratkog pozdrava predsjednika kluba, završila je ova vrlo emotivna i, ipak, vrlo važna redovna Skupština, a boćari i njihovi prijatelji su nakon kraćeg druženja pošli svojim kućama.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti