Klinika u Klaićevoj: Izmještena dječja onkologija opremljena vrhunskom opremom

Kandidati HDZ-ove Domoljubne koalicije optužuju da se u Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju za teško oboljele mališane brinu u vrlo lošim uvjetima

 

Iz Uprave Klinike za dječje bolesti Zagreb odbacili su u ponedjeljak tvrdnje HDZ-a da se u izmještenom Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju za bolesnu djecu brinu u vrlo lošim, neadekvatnim uvjetima, te istaknuli da je Zavod opremljen vrhunskom opremom, u skladu s najmodernijim prostornim i tehnološkim standardima.

"Mada je riječ o privremenom rješenju do izgradnje nove dječje bolnice, što su i na samom otvaranju novog Zavoda smještenog pri Klinici za tumore izjavili i premijer i ministar zdravlja RH, prostor izmještenog Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju opremljen je vrhunskom opremom, te uređen u skladu s najmodernijim prostornim i tehnološkim standardima u liječenju malih onkoloških bolesnika", priopćila je Uprava Klinike u Klaićevoj.

Dodaje kako je u Zavodu zaposleno dvadeset novih djelatnika svih profila, od čega tri liječnika specijalista pedijatrije, a sve u svrhu poboljšanja razine liječenja i skrbi za male bolesnike.  

"Preseljenjem u potpuno novi prostor od 1.200 kvadratnih metara i kadrovskim pojačanjima ostvareni su značajno bolji uvjeti, kojima se Klaićeva svrstava uz bok najboljih dječjih bolnica u Europi u tom segmentu. U ovakvim uvjetima, zajedno s drugim preinakama koje se izvode u matičnoj ustanovi u Klaićevoj, djeca i roditelji lakše će dočekati konačno rješenje izgradnjom nove, središnje nacionalne dječje bolnice", zaključuju u priopćenju.

Kandidati HDZ-ove Domoljubne koalicije u prvoj izbornoj jedinici posjetili su u ponedjeljak dječju bolnicu u Klaićevoj ulici i ocijenili kako je ta institucija smještena u neadekvatnom prostoru. 

Prvi na listi Željko Reiner za bolnicu je kazao kako je riječ o vrhunskoj instituciji, koja se o bolesnoj djeci brine u vrlo lošim uvjetima. "Vi znate da su čak onkološki pacijenti bili u takvim uvjetima da su se morali preseliti kilometrima daleko, u Institut za tumore koji nije primjeren za to i koji, naravno, nije nikakvo rješenje", ocijenio je Reiner i dodao kako će nova vlada Domoljubne koalicije sagraditi novu dječju bolnicu.  

Hina

Foto: Nina ĐurĐević/PIXSELL

 

Povezane vijesti