Djevojka s invaliditetom u vezi sa 'zdravim i jako zgodnim' muškarcem koji joj možda nije vjeran

PITANJE: L. V. Moj dečko je jako zgodan i šarmantan, privlačan mojim prijateljicama i u svakom društvu. Provjeravam mu mobitel, a on ga skriva.

 

Mislim da me i vara. Ovo je pakao, a ne bih podnijela da me ostavi ili ja prekinem s njim.

Meni godi ljubomora žena kojima je on zanimljiv, s obzirom da imam invaliditet, a on je potpuno zdrav i fizički veoma privlačan. Ipak smeta me njegovo ponašanje, ne zna što bi sam sa sobom, a spomenem li budućnost poludi. Kada sam hrabrija kažem mu da bih mogla naći i boljeg, a tada me ljubomorno napada. Nemam iskustva, to mi je prva veza, imam 22 godine i ne znam koliko je to normalan odnos? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR: Prema opisu odnosa između vašeg dečka i vas, te zbog neprestanog manjka povjerenja i stalnih napada ljubomore možda je vrijeme da se preispitate što vas drži uz njega osim privlačne vanjštine.

Za kvalitetan odnos i vezu potrebne su dvije osobe koje odgovorno čuvaju vlastiti integritet i njeguju povjerenje, prijateljstvo, strast.

Prema istraživanjima, žene obožavaju muškarce uz koje se osjećaju sigurno. One žele vođu, nekog tko će brinut o njima i tko će biti tu kada se pojave problemi. Žele muškarca koji ima ambicije i planove za budućnost. One žele muškarca koji je društven, elokventan, stoji iza svojih stavova. Istina, ženi imponira kada imaju muškarca kojeg ostale žene žele, a samo ga ona može imati za sebe.

Dominantni i samopouzdani muškarci su oni koji privlače žene, no nikako ne oni tipovi koji stalno zapovijedaju i bolesno su ljubomorni. Ženama su nevjerojatno privlačni tipovi koji znaju kako zavoditi, kako ih nasmijati, te održavati konverzaciju. Žene vole flert, jer flert diže seksualnu tenziju. U manje razvijenim zemljama, muškarci još uvijek gledaju fizički izgled, a žene financijsku moć, dok u razvijenim zemljama muškarci biraju inteligenciju, a žene fizički izgled.

Po vašim reakcijama mi smo veoma razvijena zemlja. Preporučili bi vam da si date vremena i razmislite koje su to osobine, kvalitete i posebnosti koje vas drže zajedno, a kada i ako ih otkrijete moći ćete ih produbiti. Takav odnos daje puno veće šanse za opstanak i kvalitetu veze nego sama fizička privlačnost.

In Portal