Udruga slijepih Istarske županije: Donacije za završetak gradnje 'Kuće svjetla'

Edukacijsko rehabilitacijski centar bit će namijenjen ne samo slijepim osobama, već svim osobama s invaliditetom s područja Istarske županije

 

Hrvatski iseljenik iz Istre s dugogodišnjom kanadskom adresom - Milan Šarić uplatio je donaciju od 250 kanadskih dolara (otprilike 1.250 kuna) Udruzi slijepih Istarske županije za dovršetak izgradnje 'Kuće svjetla'.

Projekt Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Regionalni centar inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići započet je 2003. godine, a cilj je okončati radove do 2016. kada Udruga slijepih Istarske županije obilježava 65. obljetnicu postojanja.

U sklopu projekta 'Vi ste naše svjetlo', Udruga slijepih Istarske županije već godinama organizira različite aktivnosti i prikuplja sredstva potrebna za realizaciju ovog zahtjevnog projekta te je u proteklom razdoblju objekat stavljen pod krov, postavljena fasada, aluminijska stolarija te prva faza struje. Završetak radova bliži se svome cilju ali nam je i dalje potrebna pomoć. Donirati se može i pozivom na broj 060 988 988 čija cijena iznosi 6,25 kuna ukjučujući PDV (cijena se odnosi i na fiksne i na mobilne mreže iz Hrvatske). Broj je dobiven putem tvrtke IT1.

Projekt su podržali Caritas Porečke i Pulske biskupije, biskup mons. dr. Dražen Kutleša, župan Istarske županije Valter Flego i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Više o Centru i Udruzi možete vidjeti na web stranici Udruge: www.usiz-pula.hr pod poglavljima zanimljivosti, fotogalerija, o nama i info kutak.

Edukacijsko rehabilitacijski centar – Regionalni centar inkluzivnog turizma – LUČ Eduka – Cukrići po završetku izgradnje bit će namijenjen ne samo slijepim osobama, već svim osobama s invaliditetom s područja Istarske županije.

Zlatko Kuftić