Zagreb: Gradonačelnik Bandić primio predstavnike građanske inicijative Autizam 1979. i Udruge za sindrom Down

"Veliko hvala gradonačelniku i Gradu Zagrebu na kontinuiranoj potpori i pomoći", rekla je predsjednica Udruge za sindrom Down, Natalija Belošević

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima primio je predstavnike građanske inicijative Autizam 1979., koje je predvodio predsjednik udruge Dragutin Ivančić. Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi o unaprjeđenju skrbi osoba s autizmom. Također je najavljeno kako će u rujnu ove godine biti održan stručni skup koji će okupiti sve nadležne urede, ministarstva i udruge u Zagrebu koji su povezani s ovom temom.

Zagrebački gradonačelnik također je u Gradskoj upravi primio predsjednicu Udruge za sindrom Down Zagreb Nataliju Belošević kako bi našli zajedničko rješenje u vezi pronalaženja adekvatnog prostora za Udrugu.

Sadašnji gradski prostor od 65 četvornih metara u Folnegovićevom naselju nije dostatan za sve aktivnosti Udruge koja broji 165 članova. S obzirom na važnost Udruge, kao i činjenicu da je prošle godine rođeno 15 djece s Down sindromom, na sastanku je dogovorenu da im se ustupi veći prostor.

"Ići ćemo pogledati dva nova prostora koja u potpunosti odgovaraju potrebama naših korisnika čime bi naš problem mogao biti riješen. Veliko hvala gradonačelniku i Gradu Zagrebu na kontinuiranoj potpori i pomoći", rekla je Natalija Belošević nakon sastanka.

Udruga za sindrom Down Zagreb zastupa interese osoba s Down sindromom i potiče njihovo uključivanje u sve segmente života zajednice, pruža im podršku i osposobljavanje.

Izvor: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti