Hrvatska paraolimpijska plivačka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u plivanju

Hrvatska paraolimpijska plivačka reprezentacija boravi u Glasgow gdje će se od 13.-19. srpnja održavati Svjetsko prvenstvo u plivanju

Članovi reprezentacije su i Kristijan Mamić i Matija Grebenić iz Plivačkog kluba Natator. Dečkima želimo sretan put i puno sreće na natjecanju.

Plivački klub Natator osnovan je 2003. godine iz težnje da ponude plivanje skupinama koje u tom trenutku nisu imale adekvatan pristup plivanju. Klub djeluje na području Grada Zagreba, organizator je i provoditelj poduke plivanja po Halliwick konceptu za djecu s teškoćama u razvoju i tristupanjske poduke u obručima po metodi Fred Swim Academy za svu djecu koja kroz plivanje i zajedničko druženje žele razvijati zdravi duh u zdravom tijelu. Provode i program Vježbe u vodi za dojenčad i mališane koji pohađaju bebe od 4 mjeseca zajedno s roditeljima. Istovremeno u klubu razvijaju i veteransko plivanje.

Nakon što proplivaju, plivači započinju pohađati klupsku školu plivanja te se nastavljaju baviti plivanjem na rekreativno/ rehabilitacijskom ili natjecateljskom nivou. Plivači/ce kluba državni su prvaci/kinje i rekorderi/ke. Seniori su sudionici paraolimpijskih igara (Ana Sršen i Nataša Sobočan) i osvajači medalja na svjetskim (Sršen) i europskim (Sršen) prvenstvima, te europski (Sršen, Sobočan, Sanja Milojević) i svjetski rekorderi (Sršen) u sportu osoba s invaliditetom. Na Državnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom najveći broj mladih plivačica i plivača dolazi iz plivačkog kluba Natator.
Više o Plivačkom klubu Natator na poveznici: http://www.natator.hr/

 

In Portal