Glazbeno-sportski spektakl: Najveće zvijezde nastupit će na Specijalnoj olimpijadi atletičara s invaliditetom

"Za mene je uistinu bio nezaboravan, zapravo inspririrajući trenutak kada su me pozvali da se priključim Specijalnoj olimpijadi, ovim nevjerojatnim atletičarima koji dolaze u Los Angeles, a koji su proslavili paraolimpijski sport", rekao je Stevie Wonder, jedan od najvećih slijepih glazbenika svih vremena

 

Idućeg mjeseca, točnije 25. srpnja, pjevačke legende poput Stevie Wondera, Jimmy Kimmela, Avrile Lavigne i mnogih drugih zapalit će pozornicu na Specijalnoj olimpijadi svjetskih igara u Los Angelesu. Ljetne igre bit će otvorene ceremonijom u Memorial Coliseumu, a očekuje se više od 60.000 gledatelja, uključujući članove kraljevskih obitelji, predsjednike država i šefove vlada.

Tijekom tjedan dana natjecanja ovaj veliki sportski događaj lansirat će više od 7.000 atletičara s invaliditetom i 3.000 trenera iz 170 zemalja.

"Učili su me da budem važan dio ove proslave, koja slavi odlučnost, snagu, sreću i vještinu“, rekao je Stevie Wonder, te dodao: "Za mene je uistinu bio nezaboravan, inspririrajući trenutak kada su me pozvali da se priključim ovim nevjerojatnim atletičarima koji dolaze u Los Angeles, a koji su proslavili paraolimpijski sport.“

Osim Wondera, očekuju se nastupi Disneyeve zvijezde Cody Simpson, rock benda O.A.R., bivše pjevačice Pussycat Dollsa Nicole Scherzinger, a najavljen je i dolazak latino pjevača J. Balvina. Uz njih, trebale bi se pojaviti i zvijezde poput Eve Longorie, Yao Ming, Michaela Phelpsa i drugi gosti iznenađenja.

A. Štrbić

 

Povezane vijesti