Savez društava multiple skleroze: Anketa o položaju i pravima oboljelih od MS-a

Ciljevi ankete su pružiti pregled situacije i iskustava osoba s multiplom sklerozom te identificirati područje novih potreba

 

Europska MS Platofrma (EMSP) poziva sve osobe koje žive sa multiplom sklerozom diljem Europe da ispune anketu - Pan European Patients Survey.

EMSP potiče svoju mrežu od 39 MS društava, među kojima i Savez društava multiple skleroze Hrvatske, da anketu prošire u svojoj zemlji kako bi došli do maksimalnog broja osoba s MS-om.

Anketa je dostupna na 28 europskih jezika, između ostalog i na hrvatskom, a ispunjavanje traje 10 minuta. Svi zainteresirani anketu mogu ispuniti na poveznici www.emsp.org/tools/ms-patient-survey/
Ova anketa je jedinstvena inicijativa koja je fokusirana na specifične situacije o potrebe osoba s MS-om u smislu zapošljavanja, njege, tretmana, podrške i okruženja.
Ciljevi ankete su pružiti pregled situacije i iskustava osoba s MS-om, identificirati područje novih potreba, s fokusom na pristupačnost informacijama, pristupu lijekovima i tretmanima, uključivanje u donošenje odluka, rehabilitacijske servise, kvalitetu života, obrazovanje i zapošljavanje, procese u pristupu MS tretmanima i njezi.

Rezultati ankete bit će uključeni u detaljni izvještaj koji će biti dijelom prekogranične kampanje koja adresira na nejednakosti i izazove s kojima se susreću osobe s MS-om. Inicijativa je prvenstveno usmjerena prema EU i nacionalnim donositeljima političkih odluka.

In Portal

 

Povezane vijesti