Seul: Paraolimpijka Kristina Ivanković osvojila srebro u bacanju kugle

U Seulu se od 8. do 18. svibnja natječu sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, goalballu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju.  Za Hrvatsku nastupaju Branimir Budetić, Marija Vidaček, Kristina Ivanković i Miljenko Vučić

 

Nakon što su hrvatski atletičari i atletičarke u prethodna dva dana osvojili tri medalje u Seoulu na 5. IBSA Igrama za slijepe i slabovidne sportaše ovoj se sjajnoj ekipi pridružila i članica AK osoba s invaliditetom AGRAM Kristina Ivanković. Osvojila je srebrnu medalju u kategorji F11-13., bacivši kuglu 11,80 metara. Isti rezultat ipostigla je i bacačica kugle iz Bugarske Fatme Ismail, te su podijelite drugo mjesto.

Prvo mjesto osvojila je bacačica kugle iz Bruneja Dyg Nor Hensan s hicem od 15.50 metara koji je ujedno i novi svjetski rekord u kategoriji F12.

U Seulu se od 8. do 18. svibnja natječu sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, goalballu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva, pod sloganom "See with Passion, Run with Hope". Za Hrvatsku nastupaju Branimir Budetić, Marija Vidaček, Kristina Ivanković i Miljenko Vučić.

M. Damjanović

Foto: Željko Hladika/PIXSELL