Sloboda odlučivanja kod obaveznog cijepljenja djece

Građanska inicijativa "ZA SLOBODU IZBORA" poziva vas na javno i mirno prosvjedno okupljanje u nedjelju, 10. svibnja s početkom u 12 sati na Trgu Francuske Republike u Zagrebu

Potaknuti najavama izmjena Zakona o pravima pacijenata i drugih zakona iz područja zdravstvene zaštite kojima se uz obavezu želi nametnuti i prisila cijepljenja, kao i pojačanim pritiskom i proganjanjem roditelja koji propituju koristi i štete cijepljenja i zalažu se za ukidanje obveze cijepljenja u Hrvatskoj građanska inicijativa "ZA SLOBODU IZBORA" poziva vas na javno i mirno prosvjedno okupljanje u nedjelju, 10. svibnja s početkom u 12 sati na Trgu Francuske Republike u Zagrebu.

Iz građanske inicijative "ZA SLOBODU IZBORA" kažu "Na skupu ćemo glasno i jasno poručiti da je zakonska obveza cijepljenja u Hrvatskoj odraz diktatorske politike zbog nepoštivanja osnovnih ljudskih prava roditelja kao zakonskih zastupnika svoje maloljetne djece, ali i nepoštivanja nekih od temeljnih dječjih prava. Mi ne želimo više živjeti u diktaturi i represiji cijepljenjem kao "građani drugoga reda", već želimo slobodno donositi odluke za zdravstvenu dobrobit naše djece! Ujedno ćemo predstaviti rezultate dosadašnjeg prikupljanja potpisa građana za ostvarenje prava na slobodu izbora o (ne)cijepljenju, ali i iznijeti s time povezane zahtjeve prema Ministarstvu zdravlja, Vladi i Saboru Republike Hrvatske. Uputit ćemo i podršku građanskim pokretima koji se zalažu za ukidanje obaveze cijepljenja u susjednim zemljama i drugdje u Europi gdje još nije učinjen taj pozitivan demokratski iskorak. Na okupljanju će biti pročitana pisma potpore neobveznom cijepljenju pojedinih zdravstvenih, pravnih i drugih stručnjaka, udruga građana i drugih. Kako je skup zamišljen i kao druženje roditelja i djece, priredili smo i neke zabavne sadržaje. Pozivamo Vas da nam se pridružite na javnom skupu "ZA SLOBODU IZBORA" o (ne)cijepljenju i pridonesete zaštiti prava roditelja i djece kao pacijenata i unaprjeđenju ljudskih prava u Hrvatskoj."

In Portal