Hrvatski paraolimpijski odbor: Ove godine organizirat ćemo dva velika događaja za sportaše s invaliditetom

Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom te Europske igre mladih sportaša s invaliditetom potvrda su zavidnog ugleda koji HPO uživa na međunarodnoj paraolimpijskoj sceni

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, pomoćnik ministra za sport Tomislav Paškvalin i dopredsjednik HPO-a Josip Držaić

U novim prostorijama Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj je prihvaćena organizacija Europskih igara mladih s invaliditetom i Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom.

Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom će se održati u HPO-a od 7. do 15. srpnja u Osijeku na streljani Pampas. Na Svjetskom kupu trebalo bi nastupiti više od 350 strijelaca iz cijelog svijeta. Natjecanje u Osijeku jedini je Svjetski kup koji se održava ove godine u Europi, te je tako izravna prigoda da se ostvare norme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

U Varaždinu će se od 16. do 19. srpnja održati Europske igre mladih sportaša s invaliditetom koje će okupiti tristotinjak sportaša i pratitelja u organizaciji Europskog paraolimpijskog odbora. Mladi sportaši s invaliditetom nadmetat će se u atletici, boćanju, stolnom tenisu i plivanju.

Najavljena dva predstojeća događaja pokazuju da Hrvatski paraolimpijski odbor uživa veliki ugled na međunarodnoj paraolimpijskoj sceni zbog izvrsnih rezultata hrvatskih sportaša s invaliditetom i dobro vođenog saveza od strane predsjednika Ratka Kovačića i njegovih suradnika.

Zbog nezavidnog financijskog položaja svojih članica, što je posljedica nesustavnog financiranja rada klubova, gradskih i županijskih saveza, Izvršni odbor HPO-a razmotrio je informaciju vezanu za pripreme izrade Nacrta zakona o sportu, naglasivši potrebu da zakonodavac u budućem zakonu ugradi odredbe koje bi konačno riješile sustavno financiranje sporta osoba s invaliditetom u lokalnim sredinama.

Marko Damjanović

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

 

Povezane vijesti