Koncert klape Nostalgija: Prikupljena sredstva za kupnju jednog sustava Servus

Servus  je sustav koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima te im bitno olakšava život

 

U sklopu humanitarne akcije prikupljanja donacija za elektronički sustav Servus, a koju su organizirali Centar za kulturu i informacije Maksimir i zagrebačka udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom Expeditus prikupljena su sredstva za kupnju jednog uređaja. Sve donacije bit će objavljene na stranicama Udruge kako bi se izbjegle bilo kakve sumnje u transparentnost akcije.

Akcija je završila organiziranjem humanitarnog koncerta klape Nostalgija koji se održao u nedjelju 15. veljače u Centru za kulturu i informacije Maksimir, no suradnja Udruge i Centra nastavit će se i drugim akcijama.

Servus  je sustav koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima, elektronskih vrata i sličnog, a može se kontinuirano nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima. Inače, sustav u Hrvatskoj za sada koristi oko 50 osoba s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta, a prema riječima samih korisnika omogućuje im znatno veću samostalnost.

Anita Končar

 

Povezane vijesti