Tužna vijest: Umro legendarni saksofonist Bobby Keys

"Rolling Stonesi su shrvani gubitkom svog dragog prijatelja i legendarnog saksofonista, Bobbyja Keysa", kaže bend u priopćenju


Bobby Keys, glasoviti saksofonist koji je nastupao i s Rolling Stonesima, umro je u utorak nakon duge bolesti u svom domu u Franklinu, Tennesee, u dobi od 70 godina.

"Rolling Stonesi su shrvani gubitkom svog dragog prijatelja i legendarnog saksofonista, Bobbyja Keysa", kaže bend u priopćenju. "Bobby je dao jedinstveni glazbeni doprinos bendu od 1960-ih. Jako će nam nedostajati".

Keys je kao tinejdžer svirao s Buddy Hollyjem a kasnije je, uz Rolling Stonese, nastupao i s Johnom Lennonom, Georgeom Harrisonom, Ericom Claptonom i Joeom Cockerom.

Prije dva mjeseca narušilo mu se zdravlje i bio je u bolnici nekoliko puta, rekao je Michael Webb koji je nekad nastupao s Keysom.

Keys je prvi put susreo Rolling Stonese 1964. na San Antonio Teen Fair. Bio je skeptičan no rekao je: "Izišao sam i poslušao ih i bilo je pravog rock and rolla u njihovom nastupu, prema mom skromnom mišljenju."

Hina

 

Povezane vijesti