Udruga Betlehem-Zagreb: Kuća za trudnice i samohrane majke s novorođenčadi

U kući bi se moglo smjestiti šest trudnica ili majki s djecom, svaka u svojoj sobi. Zamišljeno je da u prizemlje kuće uz zajedničke prostorije bude i kapelica te savjetovalište za žene kojima treba i takva vrsta pomoći

Pater Marko Glogović

Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta Centar za nerođeni život 'Betlehem-Zagreb', zagrebačka je podružnica udruge koju je utemeljio pater Marko Glogović. Udruga pomaže trudnicama i samohranim majkama, posebno onima koje su ostale bez vlastita doma.

Pater Marko osnovao je diljem Hrvatske nekoliko kuća u kojima su privremeno smještene trudnice i samohrane majke s novorođenčadi. Nakon pet godina traženja kuće na korištenje, Udruga je pokrenula akciju za kupovinu odgovarajućeg doma u Novom Brestju kako bi i Zagreb dobio prostor za kojim je velika potreba.

U kući bi se moglo smjestiti šest trudnica ili majki s djecom, svaka u svojoj sobi. Zamišljeno je da u prizemlje kuće uz zajedničke prostorije bude i kapelica te savjetovalište za žene kojima treba i takva vrsta pomoći.

Iz Udruge poručuju kako su svjesni stanja u Hrvatskoj, te kako ljudima nije lako odvajati u situaciji kada često nemaju niti za sebe, ali morali su krenuti u realizaciju ovog projekta jer su potrebe velike i stalne.

“Samo ništa je malo, a svaka kuna može učiniti čudo”, poručuju iz Udruge.

Svoj prilog možete uplatiti na ovaj račun:
Centar za nerođeni život Betlehem-Zagreb
IBAN HR5023600001102128117
SWIFT ZABAHR2X

Osim uplatama, možete pomoći i širenjem ove obavijesti o važnoj i vrijednoj akciji.

In Portal

 

Povezane vijesti