Film 'Svećenikova djeca' postigao visoku gledanost u njemačkim i austrijskim kinima

Brešanov film se na njemačkom govornom području distribuira kao "Gott Verhuete", a otkupljen je za prikazivanje u 29 zemalja. Samo u Brazilu ostvario je bruto prihod od 170 tisuća dolara


Hrvatski film "Svećenikova djeca" Vinka Brešana, prvi hrvatski film od osamostaljenja koji je ušao u redovnu kino mrežu Njemačke i Austrije, ostvario je u prva četiri tjedna u njemačkim kinima bruto zaradu od 290 tisuća dolara, a u austrijskima više od sto tisuća dolara, izvijestio je producent Interfilm, prenoseći podatke s međunarodne internetske stranice Box Officea Mojo.

Brešanov film se na njemačkom govornom području distribuira kao "Gott Verhuete", a otkupljen je za prikazivanje u 29 zemalja. Samo u Brazilu ostvario je bruto prihod od 170 tisuća dolara.

"Prirodno je da me veseli činjenica da hrvatski film može imati komercijalni efekt premda u raspodjeli sredstava najmanje dobija producent filma. Još više me veseli činjenica vezana uz vidljivost filma. Naime, ne postoji veća vidljivost, ni kod publike, ni kod kritike, od one koju stvara višetjedna redovna distribucija u nekoj stranoj zemlji", izjavio je Brešan u povodu njemačke i austrijske kino distribucije, koja je počela u kolovozu i još traje.

Priču o mladom svećeniku, koji bušeći zapakirane kondome pokušava poboljšati natalitet na malom dalmatinskom otoku, u hrvatskim kinima je pogledalo više od 158 tisuća gledatelja. Međunarodnu premijeru je imao na festivalu u Karlovy Varyma, a bio je i nominiran za nagradu Europske filmske akademije.

Hina
Foto: Borna Filić/PIXSELL