Podržite inicijativu koja ima za cilj vratiti u život 7780 bolesnika s upalnim reumatskim oboljenjima

Udruga Remisija pokrenula je akciju „Vraćen život“ koja se zalaže za bolju dostupnost biološke terapije osobama oboljelim od upalnih reumatskih bolesti

 

 a s ciljem bržeg povratka u normalan život. Uključite se u akciju i pošaljite svoj apel odgovornim institucijama da podrže inicijativu koja ima za cilj vratiti u život 7780 bolesnika s upalnim reumatskim oboljenjima. Biološki lijekovi označili su veliki napredak u liječenju upalnih reumatskih bolesti, reumatoidnog artritisa, psorijatičnog artritisa i ankilozantvnog spondilitisa. Osnovni cilj Udruge Remisija je ukazati na korisnost i učinkovitost liječenja biološkom terapijom, utjecanjem na mjerodavne institucije kako bi se biološka terapija učinila dostupnijom većem broju oboljelih. Uvođenje biološke terapije, iako predstavlja značajan neposredni trošak za zdravstveni sustav u konačnici  u cijelosti kompenzira troškove za društvo. Smanjenje broja izostanka s posla zbog bolovanja, smanjenje broja odlazaka u prijevremenu mirovinu, smanjenje korištenja sredstava sustava zdravstva, na taj način dolazimo do toga da pacijent praktički vlastitim doprinosima plaća terapiju.

Primjenom bioloških lijekova uvelike se olakšava život bolesnicima s upalnim reumatskim bolestima, oboljeli ponovno postaju radno sposobni, uključuju se u aktivan život, te se smanjuju direktni i indirektni troškovi.

Svoj glas za biološku terapiju dala je i poznata voditeljica Barbara Kolar te je u suradnji s Udrugom putem videa https://www.youtube.com/watch?v=bJCEhoEX1Mw pozvala javnost da se informira o biološkoj terapiji i problemu liječenja onih koji boluju od upalnih reumatskih bolesti, objašnjavajući kako mogu podržati akciju i pomoći oboljele vratiti u normalan život.

Kako bi se liječenje bolesnika koji ispunjavaju uvjete za dobivanje biološke terapije od prvog dana financiralo od strane HZZO-a iz Fonda za posebno skupe lijekove, kao što je to slučaj za hematološke i onkološke bolesnike dajte i vi glas za biološku terapiju na web stranici http://remisija.hr/akcija-vracen-zivot/ .

 

In Portal