Nogometaš velikog srca: Özil za 23 djece u Brazilu plaća operaciju koja im život znači

Nisu ni Argentinci bili "škrti", za djecu su preko Messijeve zaklade uplatili po 150 tisuća eura, što znači da se svaki reprezentativac odrekao premija koje je dobio za drugo mjesto. Alžirci su donirali pet milijuna eura za pojas Gaze, a hrvatski reprezentativci dali su dio premijera za nastradale u poplavama

 

Njemački reprezentativac Mesut Özil donirao je cijelu premiju od 240 tisuća eura za pomoć djeci u Brazilu i time osigurao operaciju za 23 djece.
- Ovo je moje hvala Brazilcima za gostoprimstvo koje su pružili meni i mojim suigračima. Odlučio sam uplatiti novac za 23 operacije, iako sam prvotno planirao platiti 11 jer su nam za osvajanje SP-a bila potrebna sva 23 igrača - rekao je Mesut Özil.

Özilova donacija dio je velikog humanitarnog projekta Big Shoe koji prikuplja novac za bolesnu djecu diljem svijeta. Počeli su 2006., a nastavili su na iduća dva svjetska prvenstva.

Nisu ni Argentinci bili "škrti", za djecu su preko Messijeve zaklade uplatili po 150 tisuća eura, što znači da se svaki reprezentativac odrekao premija koje je dobio za drugo mjesto. Alžirci su donirali pet milijuna eura za pojas Gaze, a hrvatski reprezentativci dali su dio premijera za nastradale u poplavama.
VLM