Fidel Castro hvali Maradonu i Messija

Maradona je u travnju prošle godine posjetio svog starog prijatelja Fidela Castra. Njih dvojica se znaju još od Maradonine prve posjete Kubi davne 1986. godine. Također, Argentinac je nekoliko godina i živio na Kubi, kada se 2000. godine liječio od ovisnosti


Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro čestitao je legendi argentinskog nogometa Diegu Maradoni na njegovim analizama svjetskog prvenstva u Brazilu, te Lionelu Messiju na igrama koje pruža u dresu Argentine.

Castro se nije pojavio u javnosti, već je poslao pismo koje su objavili svi kubanski mediji.

"Svakoga dana s uživanjem pratim Maradonine analize na tv postaji Telesur. Maradona gledateljima otkriva brojne detalje koji obični smrtnici ne primjećuju. Zahvaljući njemu povećao sam svoje znanje o ovom univerzalnom sportu," kazao je 87-godišnji Castro koji je poznat kao veliki zaljubljenik u baseball.

Castro je pohvalio i 'malenog čarobnjaka' Messija. "Salutiram Messiju koji svojim sjajnim igrama pronosi slavu argentinskog naroda".

Fidel živi u vili u predgrađu Havane gdje, navodno, redovito prima goste, no njegove fotografije i snimke su rijetke, a ponekad piše osvrte za lokalne medije. Navodno je još uvijek lucidan i znatiželjan. Castro je čvrstom rukom vladao Kubom 48 godina prije nego je zbog bolesti predao vlast bratu Raulu koji je 2008. godine i službeno postao predsjednikom.

Maradona je u travnju prošle godine posjetio svog starog prijatelja Fidela Castra. Njih dvojica se znaju još od Maradonine prve posjete Kubi davne 1986. godine. Također, Argentinac je nekoliko godina i živio na Kubi, kada se 2000. godine liječio od ovisnosti. Koliko Maradona cijeni 87-godišnjeg revolucionara, najbolje pokazuje njegova tetovaža Fidela Castra na nozi

Hina