SP Brazil: Selecao dominira u skupini A, ali ga Hrvatska lako može ugroziti

Kamerun je u svakom slučaju nepredvidiv, a predvodi ga napadač Samuel Eto'o koji je na klupskoj razini osvojio sve što se može osvojiti, dok mu pomoć mogu pružiti Jean Makoun, Benoit Assou-Ekotto, Stephane Mbia, Aurelien Chedjou i Alexandre Song

Luiz Felipe Scolari, izbornik Brazila

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi iznenaditi Brazil na svjetskom prvenstvu koje idući tjedan počinje u Brazilu ako iskoristi činjenicu da ima talentirane pojedince i da je pritisak ne velikim sportskim događajima upravo najveći na domaćinu i favoritu, ocjenjuje "International Businness Times".

Zadatak brazilskog izbornika Luisa Felipea Scolarija je ponoviti 2002. kada je odveo Brazil do naslova svjetskog prvaka, s tim da ove godine ima samo jednog izuzetnog igrača - Neymara. Neymar se ističe kao jedini tipični brazilski nogometaš, dok ostatak reprezentacije čine više marljivi radnici nego 'supermeni' s loptom, dodaje "International Business Times".

Istina je, Neymar je jako dobar igrač i iako će pritisak na mladom nogometašu Barcelone biti ogroman, on je do sada na međunarodnim natjecanjima pokazao da se zna nositi s njime. Osim njega u Selecau se ističe i napadač Fred.

Osim Brazila u skupini A su i Hrvatska, za koju 'International Business Times' tvrdi da je reprezentacija s talentiranim pojedincima sposobna iznenaditi suparnika, te Meksiko i Kamerun.

Hrvatsku "International Business Times" smatra najvećim suparnikom Brazilu u skupini. To je reprezentacija puna sjajnih igrača poput Luke Modrića i Ivana Rakitića, iza kojih je odlična sezona u španjolskom prvenstvu. Hrvatski izbornik Niko Kovač ima na izbor još i Marija Mandžukića, Eduarda, Ivicu Olića i Nikicu Jelavića i oni će biti prijetnja za sve tri momčadi u skupini. Ako Brazilu prijeti od nekoga opasnost u skupini onda je to sigurno Hrvatska i to na samom otvaranju 12. lipnja, ističe "International Business Times". Ako talentirani par koji predvodi Hrvatsku Rakitić-Modrić pronađe svoju "čaroliju", ocjenjuje "International Business Times", ugrožen je čak i Brazil.

Meksiko se za razliku od Brazila kasno plasirao na svjetsko prvenstvo, eliminiravši tek u doigravanju Novi Zeland. Meksička reprezentacija je stalno mijenjala izbornika i kormilo trenutačno drži Miguel Herrera, ali on se može osloniti na Javiera Hernandeza "Chicharita", koji u Manchester Unitedu možda nije imao sjajnu sezonu, ali to može samo značiti da je odmoran i gladan dobre igre, te na Carlosa Velu.

Kamerun je u svakom slučaju nepredvidiv, a predvodi ga napadač Samuel Eto'o koji je na klupskoj razini osvojio sve što se može osvojiti, dok mu pomoć mogu pružiti Jean Makoun, Benoit Assou-Ekotto, Stephane Mbia, Aurelien Chedjou i Alexandre Song.

Hina

 

Povezane vijesti