Vatreni su se prilagodili klimatskim uvjetima u Brazilu i nestrpljivo čekaju Australiju

 

Hrvatski nogometaši odradili su svoj drugi trening otkako su stigli u Brazil. Izbornik Kovač prije prijateljskog susreta s Australijom u kampu Tivoli pripremao je ekipu za utakmicu s otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

"Australija će za nas biti pravi test uoči Brazila“, rekao je na tiskovnoj konferenciji izbornik Kovač.

Brazil također igra noćas prijateljsku utakmicu, u njihovom slučaju Hrvatsku 'glumi' reprezentacija Srbije.

"Pažljivo ćemo gledati i Brazil protiv Srbije, tek nakon toga ćemo donijeti konačnu odluku o sastavu koji ćemo suprotstaviti Brazilu“, rekao je Kovač i potvrdio kako je ekipa uhvatila brazilski ritam, uz dodatak da Vatreni najnormalnije jedu i spavaju.

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari žali što je za posljednju pripremnu utakmicu za protivnika odabrao reprezentaciju Srbije. Namjera mu je bila da isproba momčad protiv ekipe koja ima balkanski stil igre. No, sada strahuje kako bi moglo doći do ozljede nekog od ključnih igrača. "Srbija je snažnija momčad i hrabrija od Paname, morat ćemo biti oprezni. Nadam se da će sudac voditi brigu o igračima na terenu. Volio bih da završimo utakmicu s pozitivnim rezultatom, ali nadam se da ćemo izbjeći nepotrebne ozljede. Spremni smo za utakmicu protiv Hrvatske“, rekao je Scolari.

M. Damjanović

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL