Fantastični Atletico novi španjolski prvak, na Camp Nou su ponizili Barcelonu

"Nevjerojatno. Nemoguće je opisati ovaj osjećaj. Hvala igračima. Što leži iza ovog uspjeha? Naporan rad. Jedva se čekam vratiti u Madrid koji će biti pobojan u crveno-bijele boje", rekao je trener novih španjolskih prvaka, Diego Simeone

U posljednjem kolu Primere, Barcelona je imala priliku pred svojim navijačima na Camp Nou osvojiti naslov prvaka protiv Atletico Madrida, ali i neriješen ishod značio je da prvak postaje Atletico Madrid. Na Camp Nou došlo je oko 100 tisuća navijača

Nakon prve polovice poluvremena situacija se nije razvijala u Atleticovu korist, ozlijedila su mu se dva igrača. Prvi je teren napustio Diego Costa, najbolji strijelac Atletica, a nedugo zatim i Turčin Arda Turan. No tu nije bio kraj lošim vijestima ekipi Diega Simeonea, Barcelonu je u vodstvo doveo Alexis Sanchez u 34. minuti susreta. Postigao je rijetko viđeni zgoditak, s desne strane pucao je u golmanov kut, a golman Atletica Courtois je bio nemoćan. U tim trenucima Messi i ostalih 100 tisuća navijača bili su prvaci Španjolske. Barcelona je blijedom igrom pokušavala povećati vodstvo, no gosti su se kao i cijele sezone hrabro branili.

U nastavku je na teren istrčao goropadni Atletico Madrid. Prvo je David Villa uzdrmao vratnicu, koju minutu kasnije Gerard Pique s crte sprječava izjednačenje, a tada se u visine podiže Diego Godin i glavom zabija u 49. minuti susreta za 1:1 te svoj četvrti pogodak ove sezone. Poslije izjednačujućeg pogotka Atletico kao da je ubacio u brzinu više, Barcelona u tim trenucima nije postojala na terenu.

U posljednjih dvadesetak minuta nekako je Lionel Messi sa svojim suigračima krenuo na sve ili ništa, no bunker koji im je postavio trener Diego Siemone nisu uspjeli nikako probiti a kada bi netko i prošao, tada bi se ispriječio sjajni vratar Courtois. Atletico Madrid je tako nakon osamnaest godina posta od 1996., došao do naslova španjolskog prvaka sasvim zasluženo. U 38. kola upisali su 28 pobjeda uz gol razliku 77:26, prekinuli su devetogodišnju dominaciju Barcelone i Real Madrida, koji su se morali zadovoljiti drugim odnosno trećim mjestom.
"Nevjerojatno. Nemoguće je opisati ovaj osjećaj. Hvala igračima. Što leži iza ovog uspjeha? Naporan rad. Jedva se čekam vratiti u Madrid koji će biti pobojan u crveno-bijele boje", rekao je trener novih španjolskih prvaka, Diego Simeone.
Ostvareni uspjeh ne znači da je za Atletico Madrid sezona završila, već sljedećeg vikenda, u subotu 24. svibnja očekuje ih finale Lige prvaka protiv Real Madrida u Lisabonu. Poznavajući karakter ekipe koju je posložio Diego Simeone, ne bi bilo nikakvo čudo kada bi postali i europski prvaci.

M. Damjanović