Književni natječaj: 'Obojimo književnost duginim bojama'

Poslane priče ocjenjivat će i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana kritičarka, književnica, publicistica, dugogodišnja aktivistica za ljudska prava, prevoditeljica, rokerica i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljica i publicistica, također vrlo angažirana zagovarateljica prava LGBT osoba te Antonija Stojanović, voditeljica društvenog tima LORI

Udruga Lori i Ribook knjižara kao glavni sponzor vas pozivaju da sudjelujete u književnom natječaju za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom koji je otvoren do 23. svibnja.

Zainteresirani i zainteresirane mogu poslati najviše dvije neobjavljene priče dužine do 500 riječi, na e-mail drustveni_tim@yahoo.com, s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ. Priču treba potpisati šifromi poslati u jednom privitku, a u zasebnom privitku treba navesti svoje podatke: ime, prezime, dob, mjesto stanovanja, nekoliko riječi o sebi, svojim hobijima i ljubavi prema pisanju.

Udruga Lori djeluje s ciljem informiranja i senzibiliziranja javnosti za prihvaćanje pripadnica/ka seksualnih i rodnih manjina, uklanjanje predrasuda i homo/bi/transfobije, ukidanje diskriminacije na osnovi seksualne orijentacije, rodnog/spolnog identiteta i/ili rodnog izražavanja te ostvarenje stvarne jednakosti pred zakonom.

Autori i autorice trebaju naglasiti žele li da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smiju biti uvredljivi niti diskriminirajući.

Poslane priče ocjenjivat će i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana kritičarka, književnica, publicistica, dugogodišnja aktivistica za ljudska prava, prevoditeljica, rokerica i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljica i publicistica, također vrlo angažirana zagovarateljica prava LGBT osoba; te predstavnica LORI, Antonija Stojanović, voditeljica društvenog tima LORI i prevoditeljica, koja i sama ponekad "piskara", uglavnom kratke priče.

Najboljima knjižara Ribook sprema poklon-izdanje knjige, a udruga LORI poklon-pakete raznih iznenađenja. Nakon natječaja, u dogovoru sa zainteresiranim autorima i autoricama, priče će biti objavljene na internetskoj i Facebook stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi.

Izvor: Udruga Lori

Foto: Željko Mrsić/PIXSELL