Paul McCartney na albumu "New" sjajno korača s vremenom

“New” ima nešto od Beatlesa iz faze “Magical Mystery Tour” (“Queenie Eye”) ili Wingsova “Band On The Run” (Everybody Out There”), čujete da je to radio isti tip, ali je “New” posve moderan, suvremeni album

Što god Paul McCarteny radio, to uvijek izaziva pozornost. Svakim novim albumom, turnejom, reizdanjem, objavljivanjem reizdanja... ponovno dolazi do naslovnih stranica i tematskih blokova ne samo glazbenog tiska. To je potpuno u redu jer od “povratničkog” albuma “Flaming Pie” iz 1997. do danas Sir pokazuje izrazitu vitalnost, skladateljsku plodnost i mogućnost nošenja s najvećim kreativcima sadašnjice. Taj niz nastavlja i njegov najnoviji album “New”, prvi autorski album nakon sjajnog “Memory Almost Full” (2007). za koji bi mnogi razvikani (pop) rockeri dali bubreg da to bude njihov best of.
“New” ima nešto od Beatlesa iz faze “Magical Mystery Tour” (“Queenie Eye”) ili Wingsova “Band On The Run” (Everybody Out There”), čujete da je to radio isti tip, ali je “New” posve moderan, suvremeni album. Zvuk na njemu potpisuje čak četvero producenata, velikana ovog vremena (Mark Ronson, Paul Epworth, Ethan Johns, Giles Martin), ali gazda je nesumnjivo McCartney. Bilo da gradi raskošne bogate slike pune začudnih kolorita (glokenšpil, gudači) ili samo pjeva uz klavir i gitaru, genijalnost je specifično mekartnijevska.

VLM