Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije tribinom obilježila Svjetski dan autizma

Voditeljica tribine dr.sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, predstavila je sadašnje dijagnostičko stanje u Hrvatskoj, položaj i probleme obitelji u kojima su djeca s poremećajima iz autističnog spektra, kako uopće prepoznati prve znakove autizma te je dala nekoliko savjeta za najbolji terapeutski rad s djecom koja imaju autizam

Uoči 2.travnja-Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u sisačkoj Kristalnoj kocki vedrine održana je edukativna tribina “Sustav podrške za djecu s poremećajima iz autističnog spektra i njihovih obitelji”.

Voditeljica tribine dr.sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, predstavila je sadašnje dijagnostičko stanje u Hrvatskoj, položaj i probleme obitelji u kojima su djeca s poremećajima iz autističnog spektra, kako uopće prepoznati prve znakove autizma te je dala nekoliko savjeta za najbolji terapeutski rad s djecom koja imaju autizam.

Tribini su nazočili izaslanik županice Sisačko-moslavačke županije i pročelnik županijskog Upravnog odjela za socijalnu skrb Josip Takač, predsjednica Gradskog vijeća Petrinje Sanja Lovrenović, predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Siska Dragana Blažević te predstavnici i stručni djelatnici sisačkih i petrinjskih Udruga koje skrbe o osobama s teškoćama u razvoju, školskih ustanova, sisačkih vrtića, sisačkog Doma zdravlja te roditelji djece s poremećajima iz autističnog spektra.

In-Portal