Završen Međunarodni šahovski turnir Zagreb Open 2014, pobjednik je velemajstor Saša Martinović

Pobjednik turnira dolazi iz ŠK 'Bjelovar', a u konkurenciji od 202 šahista natjecalo se petero članova ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO

U zagrebačkom hotelu Panorama, u organizaciji Zagrebačkog šahovskog saveza, održan je Međunarodni šahovski turnir Zagreb Open 2014.

Pokrovitelj turnira bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je svečano i otvorio ovaj za hrvatski šah važni sportski događaj. Turnir se igrao po švicarskom sistemu u 9 kola, s tempom od 90 minuta za 40 poteza, uz 30 minuta za ostatak partije i dodatak od 30 sekundi za svaki završeni potez počevši od prvoga.

Sudac turnira bio je međunarodni 'djelitelj šahovske pravde' Denis Rosandić, a direktorica turnira bila je Vlasta Maček. U konkurenciji od 202 natjecatelja natjecalo se petero članova ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO: Alen Ognjačević (91. mjesto, s 4,5 boda), Krsto Kovačević (102. mjesto, sa 4,5 boda), Zoran Matana (133. mjesto, sa 4 boda), Ivan Jurilj (156. mjesto, sa 3,5 bodova)  i Muris Isić (168. mjesto, sa 3 boda). Pobjednik turnira bio je velemajstor Saša Martinović iz ŠK 'Bjelovar'  sa 7,5 osvojenih meč bodova.
Od 30.  ožujka ponovno se nastavlja šahovska sezona, ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO nastupa  u III. i V. Hrvatskoj šahovskoj ligi Centar-A.
Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom slobodno ih kontaktirajte na stranici www.skstjepanbosak.com, twitteru ili na facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

M. Damjanović