Klapa Pino: Jedina dalmatinska klapa koja okuplja osobe s invaliditetom

Klapa ima devet članova, a nedostaje im jedan alt bariton i posebno bas. Tko želi, može doći bez najave, poslušati ih i možda postati dio njihove glazbene priče

Klapa Pino, jedina klapa osoba s invaliditetom u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj  županiji osnovana je 2010. godine, na poticaj udruge Pino. Klapa ima devet članova,, a  nedostaje im jedan alt, bariton i posebno bas. Probe su ponedjeljkom u udruzi Pino, ulica Lička 5 u 15:30 sati. Tko želi, može doći bez najave, poslušati ih i možda postati dio njihove glazbene priče.
Marino Vukušić prije godinu dana pridružio se klapi Pino i iznio nam je svoje dojmove.

"Voditeljica klape je Marija Prvan koja me, uz predsjednika Udruge, pozvala da im se priključim. Razmišljao sam neko vrijeme i odučio  pokušati. Nisam požalio. Da mogu ponovno birati, opet bih izabrao klapu! Nastupali smo do sada na Peristilu i u Žrnovnici na proslavi sv. Ante. Prošle godine nastupili smo na HRT-u. Nastupi su bili odlični, dobili smo veliki pljesak, pogotovo na Peristilu koji je bio 'pun kao šipak'. Jako nas raduje pjevanje pred publikom. Planiramo još neke nastupe ovo ljeto, ali još ćemo vidjeti hoće li to biti moguće. Naime, trebale bi nam neke  donacije kako bi mogli sašiti odjeću za nastup i kupiti razglas i poluakustičnu gitaru. Ovim putem molim sve ljude dobre volje, ako imaju mogućnosti, da nam pomognu.
Više o udruzi Pino možete pročitati na stranici www.pino.hr.

B. Ravlić